GYM'e gidip fitness ile kas yapmak için tavsiyeler

Edin Dzekoo

Hectopat
Arkadaşlar, Fitness'a başlamak istiyorum, vücudumu geliştirip kas yapmak istiyorum. Bunu gerçekten çok istiyorum, yaşamış olduğum yerde şehrin en iyi Gym'i evimin karşısında. Yaş 16, boy 185, kilo 70, yağ oranı %20.

İlk öncelikle bu yağ oranını düzeltmem gerekiyor biliyorum, bunu nasıl yapabilirim?

1- Günlük yemem gereken şeyler nedir?
2- Yapmam gereken egzersiz hareketleri nedir?
3- Yağ oranını düşürdükten sonra mı spora başlamak daha iyi olur? Yoksa yağ oranı düşürmeden gidip hocalardan da destek alıp o şekilde mi başlamak gerek?
4- Ek olarak gym dışında evde yapmam gereken şeyler var mı? Mesela ağrılık falan alıp evde çalışmak mantıklı mı? (gym evimin dibinde)
5- Supplament olarak sadece kreatin kullanmayı düşünüyorum, kreatin kullanmaya ne zaman başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Günlük şu anda hala kilo almaya devam ediyorsan azalt, kilon sabit kalıyorsa aynı devam, kilo veriyorsan biraz daha ye. İstersen program da atarım ama ben bile uymuyorum programa
2-Burdaki videoyu izleyebilirsin. İlk başlarda compound(birleşik) ve temel harektleri yapmalısın.
3-Aklında varsa hemen başla, şu anda skinny fat olarak geçiyo vücudun. Yani zayıf ama yağ oranı yüksek. Çözümü kilonu korurken yağ yakıp kas kütleni arttırmak.
4-Hayır mantıksız. Evde uykuna ve beslenmene dikkat et yeterli.
5-Kreatine gerek yok şimdilik. Sonra kullanabilirsin ama günlük su tüketimin çok önemli. 3-4 litre en kötü su içmelisin şu an dahil.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, biraz daha detay vermek isterim. Kilom uzun zamandır sabit, fakat geçen sene ve ondan önceki sene aşırı kiloluydum. Kilo verdim ve zayıf gözüksem de hala vücudumda yağ oranı fazla. Program atabilirseniz iyi olur. Evde sporu şu anlamda söyledim, Gym'den sonra yapılacak bir şey var mı? Detaylı yardımcı olan bir hocam daha var kendisi 10 yıldır bu alanda uzmanlık yapıyor, creatine kullanma dedi. Vücut creatineye alıştıktan sonra bırakınca o kazanılan su fazlasıyla vücuttan çıkıyormuş. Gündelik hayatımda da proteini fazla alan birisiyim. Şimdilik spora, yemeğe, ve vücuttaki yağ oranını azaltmaya bakayım. Daha sonra supplament ile ilgilenirim.

Sabah: 3 yumurta, lor peyniri, domates, salatalık,
Öğlen: Et, tavuk, balık, yeşil mercimek herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç veya makarna
Akşam: Bir kase çorba üstüne et, tavuk, herhangi birinin yanına yarım bardak pirinç
Ekstra: Meyve, kuruyemiş,
NOT: zeytinyağ harici yağ kullanma ve en aza indir, şeker tüketimini de en aza indir, yukarıdaki pirinç ve çorba hariç diğerlerinin ölçüsünü yazmadım şu an ne kadar yiyorsan aynı devam et. Eğer kilonda artış olursa azaltırsın veya tam tersi eğer azalıyorsa arttırırsın senin metabolizmana bağlı. Antrenmanları veya beslenmeyi çok kasmana gerek yok, kafayı yersin gerek yok. Yorgunken bazen antrenmana gitme, canın hamburger istiyorsa ye, çayı şekerli içiyorsan iç. Sonuçta yarışmaya hazırlanmıyoruz hem zaten genciz fazla kasmaya gerek yok.
Senin de dediğin gibi supplementlerle ileride ilgilenmek daha iyi olacaktır.

Tekrardan ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Arada kaçamakları çok yapacağımı sanmıyorum ama belki birkaç kere yaparım. Onun dışında hayatımdan zorla çıkartacağım bir şey yok, ondan dolayı çok zorlanacağımı zannetmiyorum. Yağ olarak da zeytinyağı dışında yağ kullanımım 0. uzun zamandır el yapımı zeytinyağı yapan tanıdıklarımız var. Onlardan temin ediyoruz ve memnunuz. Ekstra olarak hangi kuruyemişi önerirsiniz?

Hepsi okey karışık veya favorin varsa alabilirsin fark etmez. Benim favorim badem, kaju, fıstık üçlemesi, tavsiye ederim. Günde bir iki avuç yersen mükemmel olur. Birde gece yatmadan 1 bardak süt içersen tadından yenmez.

Hocam günde 1 litre süt içiyorum,

Bu arada her şey için çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…