Bende de i5-4690k var 70k ile arasında bir fark yok zaten kötü demiyorum sadece orantısız diyorum. Ben hala hata edildiği görüşündeyim Hyper212 Evo ile de OC yapılarak çok iyi değerler elde edilebiliyor 400 lira veriyorsam ben 6Ghz falan beklerim yani ama sonuçlar ortada bu benim kanaatim sen hata ettiğini düşünmüyorsan ne mutlu sana iyi günlerde kullan.
Dostum burada amacımız stabliteyi sağlamak, 400 lira vereyim 6GHZ olsun düşüncesi elbette yanlış, şuan zaten sıkıntı yaratan şey sıcaklık değil
Haklısın, 100 liralık bir hava soğutma sistemi bile bu değerleri verebilir ancak bilinmeli ki H100i aslında çok daha performanslı bir soğutucu. 1 hafta sonra termal macunu yenilersen faydasını emin ol görürsün.
Voltaj konusuna gelecek olursak PSU kaynaklı olacağını hiç ama hiç sanmıyorum. PSU gücü anakarta verir, anakart işlemciye iletir.
Şuan ben de fark ettim ki voltajda en ufak bir değişiklik bile yapsan bir sıkıntı meydana geliyor.
Standart voltaj değerine en yakın olan 1,055 voltaj değerini girip dener misin? Bakalım yine aynı saçmalıkları yaşatacak mı?
Farkındayım, BIOS pilini söküp takmak işkence gibi geliyor olabilir, bu işten aldığın zevki yok ediyor olabilir ancak en başta dediğim gibi deneme yanılma yöntemi ile yol alabiliriz.
Bunun dışında anakartının BIOS sürümü güncel mi?
Keşke mavi ekran alsaydınız, en azından raporu inceler sebebini öğrenirdik az çok
Şu son yaptığın Default ayarlara dönüp 4,4GHZ voltajsız OC denemesinde ilk başta reset atmış galiba, reset attığı sırada 70 derece miydi?
Hiç çekirdekler çalışmayı falan durdurdu mu? Hata kodları falan geldi mi?
Tamamdır. 3.6 da voltajı 1.065 yapıyorumAcını tazelememek için ekran kartı mevzusundan bahsetmemiştimBen senin ile aynı durumlarda ekran kartını aşağı slota takardım, tak çıkar derdi olmasın diye
1,055 voltajı 3,6 için verin. Hatta siz onu 1,065 yapın biraz fark yaratsın. Bakalım sırf volta jdeğeri ile oynadık diye aynı sıkıntıyı yaşatacak mı bize.
1,065 voltaj verdik diye de uyuzluk çıkartmaz hani, bu kesindirAynı sıkıntıyı yine yaşarsak başka sorunlar aramaya başlayacağım.
Acını tazelememek için ekran kartı mevzusundan bahsetmemiştimBen senin ile aynı durumlarda ekran kartını aşağı slota takardım, tak çıkar derdi olmasın diye
1,055 voltajı 3,6 için verin. Hatta siz onu 1,065 yapın biraz fark yaratsın. Bakalım sırf volta jdeğeri ile oynadık diye aynı sıkıntıyı yaşatacak mı bize.
1,065 voltaj verdik diye de uyuzluk çıkartmaz hani, bu kesindirAynı sıkıntıyı yine yaşarsak başka sorunlar aramaya başlayacağım.
Mantık doğru, beklenti doğru. 100 liralık bir soğutucuyla da 4,4GHZ hıza stabil bir biçimde çıkılabilir, hatta çok güzel sıcaklık değerlerinde de çıkılabilir.Peki bu düşünce yanlışsa bu soğutucuyu almanın mantığı nedir? Zaten bende sıvı soğutma düşünüyordum sadece işlemciye etki ettiğini ve böyle bir fiyatı olduğunu öğrenince vazgeçtim ve böyle bir paranın verilmesinin yanlış olduğu kanaatindeyim 100 liralık soğutucuda 4.4 gibi değerlere çok rahatlıkla çıkar ve stabil kalır düz mantık 400 lira veriyorsak daha fazla almalıyız değil mi? Yoksa ne fark eder 4.4'te biri 55 derece diğeri 60 derece alıyorsa.
Hemen 15 dakikalık bir Prime95 stabilite testi yapın. Stabil kalırsa 4GHZ deneyin. Yine 15 dakikalık test ve yine stabil kalırsa 4,2 deneyin.Şuan açıldı bilgisayar. Default, hiçbirşeyle oynamadım. 3.6 ghz 1.065 voltaj verdim ve bir sorun yok.
Tamamdır, başlıyorum.Mantık doğru, beklenti doğru. 100 liralık bir soğutucuyla da 4,4GHZ hıza stabil bir biçimde çıkılabilir, hatta çok güzel sıcaklık değerlerinde de çıkılabilir.
Örnek ben : 4,4GHZ - 1,44 voltaj - 1 saat Prime95 test - 56 derece maxsimum sıcaklık
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi
Aynen dediğiniz gibi, 4,4 GHZ'de benim 150 liralık soğutucum 56 derece veriyorsa arkadaşın 400 liralık soğutucusunun 45-50 derece vermesinin ne anlamı var? İkisinde de stabil kalıyor diyorsunuz. Ve tebrik ediyorumÇok doğru diyorsunuz.
Paranızı nereye harcadığınızı sorguluyorsunuz, yanlış bir durum yok.
Stabil kalacaksa 60 derecede de kalır, 50 derecede de. Arada stabilite açısından çok bir fark olmaz çünkü ikisi de makul değerler.
Ancak olayı frekans değerleri ile bağdaştırmanız yanlış. 400 lira veriyorsam çıkabileceğim frekans değerleri artsın diyemezsiniz çünkü işlemcinin bir sınırı vardır, 10 derece daha soğuk olması o sınırı yok etmez.
150 liralık soğutucu ile işlemcimi maxsimum 4,6GHZ hıza çıkartabiliyorsam, bundan 10 derece iyi sıcaklıklar verecek olan 400 liralık soğutucu ile de ancak 4,6GHZ'ye stabil çıkabilirim.
Sıvı soğutmaya 400 lira veriyorsanız da çok uç istekleriniz olmalıdır. Zaten o soğutucu aslında çok daha iyi değerler verir, şuan 65-70 derecelere çıkabiliyor deyip yargısız infaz yapmayalım.
Her soğutma sisteminin bir kullanılış amacı vardır neticede. Bu soğutma sistemi de çok daha üst seviye OC işlemleri için.
Şahsen ben 4,4GHZ'ye 1,44 voltaj ile çıkacaktım, planımı yapmıştım. İhtiyacım olan şeyi biliyordum ve hiç harcama yapmadan Contac30 aldım.
On numara da mutluyum, ihtiyacıma göre bir ürün aldım.
Hemen 15 dakikalık bir Prime95 stabilite testi yapın. Stabil kalırsa 4GHZ deneyin. Yine 15 dakikalık test ve yine stabil kalırsa 4,2 deneyin.
4,2'de de stabil kalırsa 4,4 deneyin bu voltaj değerinde. Stabilitenin bozulduğu bir nokta olursa iletin, voltaj artırımına gidelim ufaktan.
Sorunu ancak böyle denemeler ile yok ederiz, gittiği yola kadar gitmeyi deneyeceğiz.
Mantık doğru, beklenti doğru. 100 liralık bir soğutucuyla da 4,4GHZ hıza stabil bir biçimde çıkılabilir, hatta çok güzel sıcaklık değerlerinde de çıkılabilir.
Örnek ben : 4,4GHZ - 1,44 voltaj - 1 saat Prime95 test - 56 derece maxsimum sıcaklık
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi
Aynen dediğiniz gibi, 4,4 GHZ'de benim 150 liralık soğutucum 56 derece veriyorsa arkadaşın 400 liralık soğutucusunun 45-50 derece vermesinin ne anlamı var? İkisinde de stabil kalıyor diyorsunuz. Ve tebrik ediyorumÇok doğru diyorsunuz.
Paranızı nereye harcadığınızı sorguluyorsunuz, yanlış bir durum yok.
Stabil kalacaksa 60 derecede de kalır, 50 derecede de. Arada stabilite açısından çok bir fark olmaz çünkü ikisi de makul değerler.
Ancak olayı frekans değerleri ile bağdaştırmanız yanlış. 400 lira veriyorsam çıkabileceğim frekans değerleri artsın diyemezsiniz çünkü işlemcinin bir sınırı vardır, 10 derece daha soğuk olması o sınırı yok etmez.
150 liralık soğutucu ile işlemcimi maxsimum 4,6GHZ hıza çıkartabiliyorsam, bundan 10 derece iyi sıcaklıklar verecek olan 400 liralık soğutucu ile de ancak 4,6GHZ'ye stabil çıkabilirim.
Sıvı soğutmaya 400 lira veriyorsanız da çok uç istekleriniz olmalıdır. Zaten o soğutucu aslında çok daha iyi değerler verir, şuan 65-70 derecelere çıkabiliyor deyip yargısız infaz yapmayalım.
Her soğutma sisteminin bir kullanılış amacı vardır neticede. Bu soğutma sistemi de çok daha üst seviye OC işlemleri için.
Şahsen ben 4,4GHZ'ye 1,44 voltaj ile çıkacaktım, planımı yapmıştım. İhtiyacım olan şeyi biliyordum ve hiç harcama yapmadan Contac30 aldım.
On numara da mutluyum, ihtiyacıma göre bir ürün aldım.
Hemen 15 dakikalık bir Prime95 stabilite testi yapın. Stabil kalırsa 4GHZ deneyin. Yine 15 dakikalık test ve yine stabil kalırsa 4,2 deneyin.
4,2'de de stabil kalırsa 4,4 deneyin bu voltaj değerinde. Stabilitenin bozulduğu bir nokta olursa iletin, voltaj artırımına gidelim ufaktan.
Sorunu ancak böyle denemeler ile yok ederiz, gittiği yola kadar gitmeyi deneyeceğiz.