H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

@BilgisayarKurdu

Dostum son durum şu, sen yokken baya araştırdım. 3.8 den 4.8 e kadar tüm değerleri, insanların yaptıklarını falan araştırdım yabancı forumlarda. Kimisi 1.22 voltaj ile 4.6ya çıkıyor, kimisi 1.35 ile 4.6ya çıkamıyor. Bunun nedeni tamamen işlemcinin iyi olup olmamasıyla alakalıymış. Tamamen şans işi yani. Ben maksimum 4.2ye kadar çıkabiliyorum. 4.4de crash/mavi ekran vermeye başlıyor. 4.4 de 1.00 ile 1.35 arasında her voltajı denedim sabırla, hepsinin sonu hüsran, mavi ekran oldu. 4.2 de default yani auto kullanıyorum voltaj ayarını. Muhtemelen ben 4.2 den yukarı çıkamayacağım. Senin de yorumun önemli müsait olduğunda cevap verirsen sevinirim. Eğer şansıma işlemcim kötüyse, hiç h100i ile kastırmayıp bunu iade edip yerine basit bi air-cooler alayım. 4.2yi geçemeyeceksem h100i de ağlar bu makinada.

İnan bana senden çok ben de araştırdım bu konuyu yabancı forumlarda Dediğin gibi 4,4 stabil kalabildiği son hız olabilir.
Ben de şuan elimdeki FX serisi işlemci ile 4,4'den öteye gidemedim mesela. Ne yaptıysam olmadı.

Eğer koşulsuz iade sürecini geçirmediysen hemen iade et ve çok daha ucuz bir hava soğutma ile krallar gibi keyfine bak.
İnanın en mantıklısı bu olur

Ben de öyle düşünüyorum. Donanımhaber foruma da sordum, aynı cevabı aldım. İşlemcin takoz dediler kendi tabirlerine göre Hangi hava sogutma ile rahat 4.2, 4.4 stabil kalabilirim peki?

4,4'e zaten çıkamıyorsun 4,2'ye rahatlıkla çıkarsın merak etme, hava soğutmaların da performansı gayet iyi.

Bütün gece oraya buraya 4.4 yazmaktan elime işlemiş artık, tabiki 4.2 yazacaktım.. 4.2 ye çıkmak için herhangi bir hava sogutma işimi görür mü diyorsun? Önerebileceğin var mı bir tane acaba? Fiyat/performans açısından, madem o.c. yapmayacağım, en ucuzu da işimi görür

Gene dediğime geldiniz Neyse şaka bir yana doğru olanı yapıyorsunuz. @BilgisayarKurdu 'nun önereceği soğutucuyu bende en kısa sürede almaya çalışacağım.

Söylediklerinde haklıydın zaten en başta belirttim bunu.
Kendine bir amaç veya hedef belirlemeden 400 lirayı bir sıvı soğutma sistemine verince elbette yararlanamıyorsun tam olarak.
Yinede söylüyorum, kaliteli bir macun ile çok çok daha iyi sonuçlar verir o soğutucu.

Şuan için CM TPC812 gayet uygun ve performanslı bir F/P ürünü olarak tercih edilebilir.
Cooler Master: TPC 812

Bu bile amacınızın çok üzerinde bir soğutucudur.

Birde donanım haberde her denilene sorgulamadan inanma derim, bilinçsiz çok insan yorum yapabiliyor.

Gene dediğime geldiniz Neyse şaka bir yana doğru olanı yapıyorsunuz. @BilgisayarKurdu 'nun önereceği soğutucuyu bende en kısa sürede almaya çalışacağım.

Dediğine gelmedim İşlemci kötü çıktı. Şans meselesi. Soğutucudan hala bir memnuniyetsizliğim yok. İşlemcim istediğim değerleri vermediğinden dolayı iade edicem.

4.2 yi geçemememin sebebi macun olamaz ama değil mi? Denemeli miyim iade etmeden önce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…