H110 Anakart i3 6100 Yerine İşlemci Tavsiyesi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
MSI H110M Gaming anakartımda şu anda i3 6100 bulunuyor. Ekran kartım da GTX 680 olmasına rağmen bazı oyunlarda darboğaz yapıyor ve oyun dışında da ufak renderlarda veya excell dosyalarında bile sorunlar yaşıyorum.
Ayrıca 144HZ monitör alacağım için CS: GO'da aldığım performansı artırmam lazım şu anda da bunun en kolay yolu Source oyun motorunda CPU performansı çok önemli olduğu için CPU'yu değiştirmek.

Şu şekilde çok daha mantıklı ve uzun süreli olur derseniz anakart değişikliği de yapabilirim ancak bütçem çok olmadığı için sadece işlemci değişikliği öncelikte benim için.

Bütçem: 750-1000TL
Anakart değişikliği gerekiyorsa biraz artırabilirim. İkinci el de alım yapabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Ekleme: Anakart değişikliği için gerekli olabilir. Kasam Corsair 100R.

Anakart ve işlemciyi değiştirip Ryzen sisteme geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
Bu arada en kısa sürece ekran kartınızı değiştirin.
Tavsiye olarakta:
MSI B350 Gaming Plus
AMD Ryzen 3 2200G 3.5Hz Socket AM4+

oyun dışında da ufak renderlarda veya excell dosyalarında bile sorunlar yaşıyorum.

RAM miktarınız nedir? İ3 6100 kötü bir işlemci değil basit bir office uygulamasında nasıl tıkanıyor anlamadım.

Monitörünüzün çözünürlüğü nedir? Düşük çözünürlükte oynamak ekran kartındaki yükü işlemciye bindirir. Ayrıca CS GO fazla işlemci gücü isteyen bir oyun değil.

İşlemci olarak i5 6600 tercih edebilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz işlemci de donanımsal bir problem olabilir. Zira o işlemci CS GO için fazlasıyla yeterlidir. Ayrıca günlük işlemler için Core 2 Duo işlemciler bile yeterli oluyorken sizin işlemcinizin böyle bir problem yaratmaması lazım. İşlemcinizi buna rağmen upgrade etmek isterseniz uygun bir fiyata i7 6700 alabilirsiniz.

İkinci el i7 7700 alabilirsin. Ama BIOS update yapmayı ihmal etme.
İkinci el alma imkanın var ise i7 6700 veya i7 7700 bakabilirsin bu bütçede.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. i7 7700 fiyat olarak 6700'ün biraz üzerinde. 6700 alsam kronik sorun veya performans anlamında ciddi bir fark yaşar mıyım? Birde son olarak ikinci el almanın sizce bir riski var mı işlemcinin ömrünün kısalması gibi?

Anakart ve işlemciyi değiştirip Ryzen sisteme geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
Bu arada en kısa sürece ekran kartınızı değiştirin.
Tavsiye olarakta:
MSI B350 Gaming Plus
AMD Ryzen 3 2200G 3.5Hz Socket AM4+

Ekran kartı değiştireceğim ancak şu anda önceliğim işlemci. Ryzen'e 3 ile geçmek şu anda benim için çok mantıklı olmayacak işlemci performansında artışa ihtiyaç duyarken.

Kullandığım ram 8GB Kingstone HyperX 2400Mhz. Yakın zamanda onu da aynısından alarak dual channel olarak kullanmak ve 16GB'a çıkarmak istiyorum. Office uygulamasında tıkanma değil de ben Chrome üzerinden binlerce girdisi olan E-tablolar kullanıyorum bunlarda notebookuma göre ciddi bir yavaşlık oluyor.

CS: GO bence ve çoğu kişinin söylediğine göre güncel olmayan Source motorunun yapısı gereği diğer oyunlara göre çok daha fazla işlemci üzerine odaklanan bir oyun. Düşük çözünürlükte oynuyorum ancak yüksek çözünürlükte de bir fark olmuyor. Eskiden rahatlıkla 200 FPS üzerinde alabilirken map güncellemeleriyle vs. 100-150 arası değişken bir seviyeye düştü. 144Hz monitör aldığım zaman bu benim ihtiyacım olan FPS'in çok altında kalacak.

i5 6600'ü de seçeneklerim arasına ekledim. Muhtemelen i7 6700 ile i5 6600'den birini tercih edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…