H110M Gaming 3 CF anakarta RTX 3060 takılır mı?

emiirarslannn0

Centipat
Daha fazla  
Yeni ekran kartı alıcam GTX 1650 kullanıyorum ya rtx 3060 alıcam yada rtx 2060 sizce 3060 ve 2060 anakarta uyumlumudur
Sistem;
H110M-Gaming3-CF anakart

GTX 1650 4GB Asus Tuf Gaming ekran kartı

Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz, 3601 Mhz, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci (OC 4GHz) işlemci

16gb 4000 MHz ram

222GB SSD(depolama)
800GB HDD

Yani şimdi bende çok anlamıyorum ikisininde fiyatları iyi ama yani darboğaz , yanma , bozma , aşşırı ısınma gibi durumlar olurmu

2060 ı besler ama 3060 da pek zorlanacağını sanmıyorum
Yani şimdi bende çok anlamıyorum ikisininde fiyatları iyi ama yani darboğaz , yanma , bozma , aşşırı ısınma gibi durumlar olurmu

Anakart uyumunda sorun olmaz ama o anakarttaki işlemci bu dediğiniz ekran kartlarını besler mi şüpheli.

İşlemci modeli ve anakart marka modeli tam söyler misiniz?

Ekran kartını anakartın desteklemesi gerekmez. (eğer çok eski AGP soketli anakart kullanmıyorsan ki onlar da zaten artık tarihi eser olmaya başladı). Onun için ekran kartı alırken anakartı değerlendirmekten ziyade işlemcin darboğaz yapar mı diye bakman lazım. i7 7700 işlemcisi için sınır RTX 2060 / RX 5600XT diye düşünüyorum. RTX 3060 da kullanabilirsiniz ama bir miktar da olsa darboğaz olacaktır. Yine de eğer 3060 alacaksanız almayın demem, ileride işlemci değiştirirseniz işinize gelir daha yeni nesil bir ekran kartınızın olması.

Teşekkür ederim darboğaz testi yapayım
Darboğaz testi derken umarım PC Builds gibi sitelerin darboğaz hesaplama kısmını kullanmıyorsunuzdur, oradaki sonuçlara güven olmaz. En iyisi gaming benchmark videolarına bakmak.

Benchmark videolarına baktım 60 derece de gta5 100 FPS alıyor
Peki anakart bi etki yaratırmı

Darboğaz testi derken umarım PC Builds gibi sitelerin darboğaz hesaplama kısmını kullanmıyorsunuzdur, oradaki sonuçlara güven olmaz. En iyisi gaming benchmark videolarına bakmak.
Bide PCI express vs gerekiyor galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…