H110M-K ve i5 7400 sistemde XMP disabled olması

Typh

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Evet arkadaşlar sorunum bu. BIOS'a girdiğimde XMP kısmı var ama disabled yazıyor sadece. Enabled seçeneği yok. Bunun sebebi işlemcinin K ibareli olmaması mı yoksa başka bir şey mi? Bunu yapmaya çalışmam frekansları karşılaştıran videolarda FPS açısından bayağı olumlu şeyler göstermesi. Oynadığım oyun BF 1.
Not: RAM 2X8 2133MHz'den 2400'e çıkartılmak için.
Konu hala güncel arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Bende de i3 6100 var 2133mhz Black fury var . Xmp acsam ram oc. Görür mü acaba? İ3 un frekansı 2133mhz? Anakart h110m-k

Bende de i3 6100 var 2133mhz Black fury var . Xmp acsam ram oc. Görür mü acaba? İ3 un frekansı 2133mhz? Anakart h110m-k
Ben de bilmiyorum dostum anlayan yok galiba.
Araştırdığım kadarıyla RAM'lerin anakart modeli ile tam uyumlu olması lazım. Anakart marka modelinizin vendor listesi oluyor, RAM'leriniz o listede yoksa anladığım kadarıyla XMP aktif edemiyorsunuz.

Son düzenleme:
Ediliyorda birde işlemci destek frekansı var benim işlemci 2133mhz mesela üstüne çıkmıyor sanrm anakart desteklese bile

O benim bildiğim stock hız ile alakalı. Yani o hızın üstüne çıkmak istiyorsan overclock ediyorsun. Senin 3000 Mhz RAM'in varsa işlemcin 2133Mhz ise o hızda çalışır. Tam performans için XMP açman lazım o olay başka. XMP sende de disabled ise muhtemelen benle aynı sorunu yaşıyorsun. Asus ile iletişime geçtim problem bu diyor adamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…