H110M-PRO VD için RAM tavsiyesi

elemeNtary

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, MSI H110M-PRO VD anarkartım var. Şu anda üzerinde takılı olan model;

Ben yine Corsair marka fakat farklı model olan bir RAM almayı düşünüyorum.

Yeni RAM; https://www.hepsiburada.com/corsair-vengeance-lpx-8gb-3000mhz-ddr4-ram-cmk8gx4m1d3000c16-p-HBV00000BZJON?magaza=İntegra Bilgisayar

Bilerek 3000 MHz almak istiyorum ileride anakart vs. değişeceğim zaman hazır olması için.

Sizce bir sorun yaşar mıyım? MHz ve CL değerleri farklı.

MHz değerleri farklı olsaydı sadece bildiğim kadarıyla ikisini de 2400 olarak kullanabilirdin. Nadiren sorun yaşayanlar oluyormuş o yüzden ben yine de aynı değerlere sahip olan bir RAM almanı tavsiye ederim. Şu an sizde bulunan RAM'in CL 16 olanı elimde mevcuttu. 2 gün önce siyah ve aynı değerlere sahip olanını aldım tavsiyem aynısını sizinde yapmanızdır. CL değerleri aynı olmadığında çalıştığını söyleyen de var çalışmadığınıda. Sorunlu bir mevzu açıkcası yani gireceğin uğraşa deyeceğini düşünmüyorum.

MHz değerleri farklı olsaydı sadece bildiğim kadarıyla ikisini de 2400 olarak kullanabilirdin. Nadiren sorun yaşayanlar oluyormuş o yüzden ben yine de aynı değerlere sahip olan bir RAM almanı tavsiye ederim. Şu an sizde bulunan RAM'in CL 16 olanı elimde mevcuttu. 2 gün önce siyah ve aynı değerlere sahip olanını aldım tavsiyem aynısını sizinde yapmanızdır. CL değerleri aynı olmadığında çalıştığını söyleyen de var çalışmadığınıda. Sorunlu bir mevzu açıkcası yani gireceğin uğraşa deyeceğini düşünmüyorum.
ama bu sistemi maksimum 1 sene falan daha kullanmayı düşünüyorum. elimde fazladan 1 tane hazır 3000mhz lik ramin olması avantaj olur diye düşünmüştüm. Markaları da o yüzden farklı seçmeden yapmak gibi bir düşünceye girdim ama sorun çıkar mı çıkmaz mı arada kaldım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı