H110M Pro'ya GTX1060 takılabilir mi?

Alp Efe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba şu anki sistemim şu şekilde:
CPU: Intel Pentium G4560
Motherboard:MSI H110M PRO
RAM: Corsair Vengeance 8GB 2400MHz CL 16
GPU:MSI RX 470
SSD: Corsair Force LE 240GB
HDD: Seagate 1TB Barracuda
KASA: Corsair Carbide SPEC-01
PSU: Corsair VS650
MONITOR: Asus VG245HE

Fakat ben i3 8100 ve GTX1060 alarak upgrade yapmak istiyorum. Bunları aldıktan sonra başka bir şeyi de değiştirmeme gerek var mı? Yani alırsam sonra bu anakarta taksam sorun olur mu?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
H110 serisi anakartlara ve 6,7. Nesil’in destekledi anakartlara Coffee Lake işlemci takamazsın. Z370 serisi anakarttan başka seçim yok. Bu ayın 2. yarısından sonra H370, B360 ve H310 çıkacak diye biliyorum. H310 yerine B310 da olabilir emin değilim. Ama bu anakartları bekle derim. Aslında sistemin RX 470 ile iyi eğer upgrade yapacaksan daha fazla para biriktirip güçlü bir işlemci ve ekran kartı almanı öneririm. Yoksa özellikle işlemci giriş seviyesi olduğundan upgrade yapmanın aşırı performans değişikliğine götüreceğini düşünmüyorum.

Coffee işlemci almak sana pahalıya patlar, Kaby Lake işlemcilere yönelebilirsin. RX 470 modeli de yeterli bir karttır, kart değişimi yapmana gerek yok. İşlemci değiştireceksen i5 ve i7 modellerine yönel. Coffee Lake işlemciler ayrıca Anakartın ile uyumlu değil. Kaby Lake ve Skylake işlemci almak daha masrafsız olur.

Yeni işlemci değişimi üstüne anakart almana da neden olacaktır. Zira anakartın Coffee Lake desteklemiyor. Ayrıca RX 470'den, GTX 1060'a geçecek, parasına değecek bir performans değeri göremiyorum. Performans farkı görmek için önerim, işlemcini 6. veya 7. nesilden bir i7 ile değiştirmen, ileride yetersiz geldiğinde ekran kartını değiştirmen olacaktır...

Ekran kartını şu anda değiştirmeden şu yükseltme iyi olacaktır. Zira bu yükseltme ile sistemin ileriye dönük olmuş olacak. Ayrıca OC desteği de olmuş oluyor. Ancak bütçen yetmezse RAM yükseltmesi yapma.

İşlemci ryzen 5 1500 x anakart msi A320M PRO-VH PLUS düşünüyorum sizce bunları alsam ortalama ne kadar performans artışı yaşarım vede mesela ekran kartını başka anakarta taktığım için sorun olurmu veya ramde aynı şekilde ?

İyi Sosyaller.

Benim dediğim ileriye dönüklük olarak daha iyi olur. RAM'i çıkarıp işlemciyi Ryzen 5 1600 de yapabilirsim.

Ayrıca dediğim gibi ekran kartını başka anakarta taktığım için sorun olurmu veya ramde aynı şekilde ?

Ama azcık daha zorlayıp Asus Prime B350M-A alabilirim ana kart olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…