H110M sisteme RAM önerisi

gabagool

Kilopat
Merhabalar herkese, sistemim için RAM almak istiyorum fakat yanlış bir ürün almaktan korktuğumdan dolayı konu açmaya karar verdim. H110M anakart kullanıyorum ve Adata 8GB 2133MHz CL15 RAM'e (AD4U213338G15-S) sahibim. 8GB daha RAM eklemek istiyorum fakat nasıl bir ürün tercih etmem gerektiğini bilemedim.

Şunu almayı düşünüyorum fakat emin değilim, lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulabiliyorsanız eğer sisteminizdeki RAM'in birebir aynısını alıp ekleme yapmanızı tavsiye ederim. Uyumluluk açısından daha iyi bir seçenek olur.

Aynı rami eklemek en iyisi olacaktır ama 2. el almanız şart. Yeni bir ram aldığınızda yüksek ihtimal şu anki raminiz ile aynı frekanslarda çalışacağı için bence gereksiz masraf olur. Yerinizde olsam 2. el olarak almanızı ve almadan önce 2 ramide aynı anda bilgisayarda test etmenizi tavsiye ederim yada Param güvende ile almanızı.

Aynı rami eklemek en iyisi olacaktır ama 2. el almanız şart. Yeni bir ram aldığınızda yüksek ihtimal şu anki raminiz ile aynı frekanslarda çalışacağı için bence gereksiz masraf olur. Yerinizde olsam 2. el olarak almanızı ve almadan önce 2 ramide aynı anda bilgisayarda test etmenizi tavsiye ederim yada Param güvende ile almanızı.
Dediğim gibi aynısından alma şansım yok ve test edebileceğimi düşünmüyorum. Bağlantısını paylaştığım ürünü kullanabileceksem alacağım. 2. el fiyatlarını biraz araştırdım bulunduğum ilde bulunan ürünlerle arasında çok bir fark olmadığı için sıfır almaya karar verdim.

Yani tabii ki tercih her zaman sizin. Ek olarak bir bilgi vermek istiyorum. Attığınız linkteki ürün 3000 Mhz ancak yanına takacağınız RAM eğer 2133 Mhz hızında çalışıyor ise yeni takacağınız RAM'de 2133 Mhz hızında çalışacaktır bilginiz olsun. Artı olarak sizin sisteminizdeki RAM 15 CL değerine sahip, almayı düşündüğünüz linkteki RAM ise 16 CL değerine sahip. Yani kağıt üzerinde bir uyumsuzluk söz konusu. Bu da sorun yaşanma ihtimalini ortaya çıkartan bir durum. Bunu da dikkate almanızı öneririm.

Yani tabii ki tercih her zaman sizin. Ek olarak bir bilgi vermek istiyorum. Attığınız linkteki ürün 3000 Mhz ancak yanına takacağınız RAM eğer 2133 Mhz hızında çalışıyor ise yeni takacağınız RAM'de 2133 Mhz hızında çalışacaktır bilginiz olsun. Artı olarak sizin sisteminizdeki RAM 15 CL değerine sahip, almayı düşündüğünüz linkteki RAM ise 16 CL değerine sahip. Yani kağıt üzerinde bir uyumsuzluk söz konusu. Bu da sorun yaşanma ihtimalini ortaya çıkartan bir durum.
Benim için asıl soru işareti CL değerleriydi ben de ondan çekiniyorum. Biraz daha araştırıp öyle karar vereceğim. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı