H170 anakarta İ7 6700K takılır mı?

Tansel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba canlar,

Kafama takılan birkaç sorum var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
1-)] Z170 Pro Gaming yerine H170 Pro Gaming alsam GTX 1080 ile performans kaybeder miyim ? Aralarındaki tek fark O.C desteği mi ?
2-)H170 Pro Gaming'e OC. yapmadan düz 6700k takılır mı ?
3-) i7 6700k en fazla 2133 MHz bellek hızı destekliyor. Yani O.C destekli bir anakart alsak da; yanına 2666 Mhz hızında bellek alsak da; hatta belleklere O.C. yapsak da çalışma frekansları 2133 MHz'de kalacak değil mi ? Buna da işlemci FSB değeri deniliyor diye biliyorum. Doğru mu ?
4-) GTX 1080 için an itibarıyla en uygun monitör 1440p olacaktır. İki yıl içerisinde 1080p'de kartın %100'ünü kullandıracak veya zorlayacak bir oyun çıkar mı ? (Bkz: GTA VI, Elder Scrolls VI )
5-) İ7 6700 ile oyun bilgisayarı toplasam. İşemci soğutucusuna gerek olur mu ?

Sorulardan özellikle en önemlisi üçüncüsü arkadaşlar. O yüzden kesin değilse bilginiz lütfen cevaplamayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Aralarındaki fark O.C desteği. Bir modelin Z ve H serisini kıyaslayın. Arada O.C hariç tek tük farklar olduğunu göreceksiniz.
  2. Evet takılır ama bir anlamı yok. O.C atmadıktan sonra neden "K" ibareli bir işlemci alıyorsunuz ki?
  3. Yüksek frekans bellek aldığınız zaman anakart üzerinden XMP profili/Profile adı altında bellek frekansını arttırma fonksiyonları olur. Buradan bellek frekanslarını, belleklerinizin max. desteklediği düzeye çıkarabilirsiniz.
  4. 1080P'de kart çok zorlamıyor kendini evet ama bunu DSR açarak düzeltebilirsiniz. Hem daha yumuşak bir görüntü elde etmiş olursunuz.
  5. "K" olmayan işlemcilerde İntel soğutucu veriyor ama bu soğutucu sesli olabilir. Küçükte olsa kule tipi bir soğutucu almanızı önerebilirim. Hem soğutma, hem ses açısından avantajlı olursunuz.

Başlıkta sormuş olduğun soruya cevap vereyim. Evet kullanılır. Ben o şekilde kullanıyorum zaten. Bir zararını da görmedim. Canavar gibi oluyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı