H170 Anakartta OC Yapılır mı?

Alp Özcan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar size bir sorum olacak, ben çarpan kilidi açık olmayan bir işlemci almayı planlıyorum. Örneğin i7 6700. Ben bu işlemciyi H170 çipsetli bir anakartta boostlayarak 4 GHz yapabilir miyim? Yoksa bu işlem için sadece Z170 çipsetli anakart mı almam gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

Turbo boost elle yapılan bir şey değil zaten. Kullanıcı müdahale edemez, işlemci serinse ve o anda sistem boştan yük altına girer girmez işlemci eğer "gerekirse" turbo frekansa otomatik çıkar. Mesela sistem boştayken 0,8GHz de çalışır, çünkü boşta gereksiz yere ısı üretmemek ve enerji harcamamak için.

Bu konuda bilgim olmadığı için biraz saçmalamış olabilirim fakat, ben araştırdığıma göre örneğin K ibareli işlemciler nasıl OC ediliyorsa, K ibaresi olmayan işlemciler de belirli bir miktarda OC edilebiliyor. Bu söylediğim sizin dediğiniz turbo boost mu yoksa farklı bir olay mı?

Z170 anakartı alacak olan kişi o kartı, yüksek frekanslı bellek kullanabilmek için ve çarpan kilidi açık işlemciyi O.C edebilmek için alır. Z170 anakart var diye illa K işlemci almak şart değil. Diğer anakartlarda da K işlemci kullanılabilir fakat O.C edilemez.

O söylediğin şey farklı bir olay.

Örneğin bir işlemci misal veriyorum, 250x5 ile 250x10 arasında gidip gelir, gerektiğinde x10 olur bu çarpan oluyor. Birde çarpılan var oda 250, o başka şey çarpılanı değiştirmek, bir şekilde 250'yi 300 yapmak gibi. En basit bu şekilde açıklayabilirim.

Mesela 500x5 2,5GHz yapar.

Bu olayda voltajı falan kendin ayarlıyorsun, tehlikeli iş yani.

Mesaj yoluyla teşekkür etmek, forum kurallarına göre uygun değil. Bunun farklı yolu beğen butonuna basmak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı