H1Z1 Settings Çalışmama Sorunu

Uraniumhazee

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar H1z1 oyununu dün aldım ancak çok ilginç sorunlar yaşıyorum. Buraya yazınca siz de şaşıracaksınız!

1) Daha önce oyun kasıyordu ancak userconfig dosyasını modifiye ederek bu sorundan kurtuldum. Ancak oyun içindeki settings kısmı çalışmıyor. En basiti ayarlar sekmesine girip cancel yani iptal tuşuna tıkladığım zaman oyundan atıyor. Yine ayarlar sekmesinde Overall high ayarını medium ayara getirdiğimde oyun yeniden başlayacak diye uyarı veriyor ancak oyuna girdiğimde tekrar high ayarda kaldığını görüyorum. Settings kısmında pixel ayar high seviyesinde bunu medium ayar getirip tamama bastığımda oyundan atıyor. Yine settings kımında çözünürlüğü değiştirdiğimde oyundan atıyor.

2) Çok ilginç bir sorun daha yaşıyorum. Oyuna girdim diyelim. Oyundan çıkmak isteyip exit tuşuna bastığımda masa üstündeki tüm iconlar sola yerleşiyor. Kısacası masa üstü icon yerleşimim her oyundan çıktığımda sıfırlanıyor. Misal sağda ve üst orta kısımda yer alan iconlar ekranın soluna diziliyor. Bu sorun neden olabilir?

Oyun orjinal. Sistem Windows 10.
i5 4460 3.2
H97 gaming 3 anakart
8gb ram
Msı Gtx 960

Özellikle 2. sorun canımı sıkıyor. Oyunu userconfig dosyasını editleyerek yani bazı ayarları 3 ise 1 yaparak takılmadan oynayabiliyorum ancak dediğim gibi ikinci sorunu çözemedim.

Bu sorunları yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?
Oyunu iade etmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler.

Arkadaşlar ikon bozulma olayı çözünürlükten kaynaklıymış. Ben 1366 768 çözünürlüğe sahip monitör sahibiyim. Ama H1z1 ayarlarda 1280 720 vermiştim. Bu sebeple oyundan çıkışta masaüstü kısayol ikonlar bozuluyordu.

Arkadaşlar asıl sorun FPS Drop. Ben oyun içinde kalite ayarlarını düşürdüm. Userconfig dosyasından gögeleri sıfırladım. Oyunda 50 60 fps alıyorum ancak bu sabit değil. Kafamı bir sağa döndürüyorum fps 25 30 civarına düşüyor. Kısaca Bir artıyor bi çok düşüyor.

Örnek: 60, 50, 25, 45, 30, 55.

Bu sebeple oyun akıcı oynanmıyor.
Bu normal mi ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı