H264 vs. X265

Görüntünün ne kadar sıkıştırıldığına bağlı olarak değişir ama 265 daha verimli olduğu için bitrate'i sabit tutarsan daha iyi görüntü verecektir.
Ek olarak h264/265 standardın adı, x264/265 encoderın adı.

H.264 şu an neredeyse birçok cihaz tarafından destekleniyor. Ancak yüksek çözünürlüklü videolarda yetersiz kalabiliyor.

H.265 hala daha cihaz desteği açısından zayıf. Ama yüksek çözünürlüklü videolarda, H.264'e göre daha iyi.

Bana göre H264 daha iyidir. H265 ile video işleme sırasında zorlanmaya gerek yok.

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın.
Telefonumun kamera ayarlarında bu iki seçenek var. Dosya boyutu, sıkıştırma, uyumluluk, render bunlar önemli değil benim için.
Benim merak ettiğim, çekilen video kalitesinde bir etkisi var mı? Varsa hangisi daha kalitelidir? Genelde 1080P'de 30 veya 60 FPS çekerim videoları, 4K çekmem.

1702823169542.jpg

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın.
Telefonumun kamera ayarlarında bu iki seçenek var. Dosya boyutu, sıkıştırma, uyumluluk, render bunlar önemli değil benim için.
Benim merak ettiğim, çekilen video kalitesinde bir etkisi var mı? Varsa hangisi daha kalitelidir? Genelde 1080P'de 30 veya 60 FPS çekerim videoları, 4K çekmem.

Eki Görüntüle 2056043
H265 seçin ve bitrate'i yüksek tutun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı