H310M-E CPU Fan Soketinin Yanması

mertbaba1114

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar,
Google Chrome üzerinde gezinirken bir yanık kokusu aldım ve sisteme baktığımda CPU Fan'ı çalışmıyordu. İlk önce fanın bozulduğunu sanmıştım fakat anakartı söküp baktığımda anakartın CPU fana giden yolunun yanmış olduğunu gördüm. Şu an işlemci fanını cha fan slotuna takıp kullanıyorum. Anakartın ekran kartına zarar verebileceğini düşündüğüm için normalde kullandığım ekran kartını anakarta takmadım. Bu yanık bana ileride donanımsal olarak bir sorun yaşatır mı? Ürünün garantisi var fakat bu ara bilgisayara ihtiyacım olduğundan garanti ile uğraşamıyacağım gibi gözüküyor. Sistemin boştaki sıcaklık değerlerini ve yanığın resmini ekte paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1608642182926.jpg
    1608642182926.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 48
  • 1.png
    1.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.png
    2.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 48
  • 3.png
    3.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 49
PSU'nun modeli nedir?

Aerocool 600W 80+ Bronze.
Şunu da ekliyeyim arkadaşlar kullandığım CPU fan 3 fanlıydı. Fanın üzerinde 3 tane soket vardı. 3 fanda çalışırken bayağı ses yapıyordu bende soketlerden birini çıkardıydım fakat bir yere sabitlememiştim. Acaba soket anakarttın bir yerine temas edip kısa devreye mi sebep oldu?

Son düzenleme:
Kesinlikle direk garantiye gönderin.

Bu ara bilgisayar ihtiyacınız olduğu için garantiye göndermeyi tercih etmediğinizi varsayalım, 2 gün sonra bu yanık farklı bir yerde tekrar oluşup, farklı bir donanımı da beraber yaktığı zaman keşke bilgisayar kullanımından vazgeçseydim de garantiye gönderseydim dersiniz.
Bu tarz sorunlar kolay kolay her insanın başına gelebilecek durumlar değil. Bu sebep ile size tavsiyem anakartı gönderin hatta mümkünse değişimini talep edin. Anakart tamiri kolay olan bir sistem parçası değildir ayrıca bu sefer tamir edilse bile ileride mutlaka sorun çıkartır.

Kesinlikle direk garantiye gönderin.

Bu ara bilgisayar ihtiyacınız olduğu için garantiye göndermeyi tercih etmediğinizi varsayalım, 2 gün sonra bu yanık farklı bir yerde tekrar oluşup, farklı bir donanımı da beraber yaktığı zaman keşke bilgisayar kullanımından vazgeçseydim de garantiye gönderseydim dersiniz.
Bu tarz sorunlar kolay kolay her insanın başına gelebilecek durumlar değil. Bu sebep ile size tavsiyem anakartı gönderin hatta mümkünse değişimini talep edin. Anakart tamiri kolay olan bir sistem parçası değildir ayrıca bu sefer tamir edilse bile ileride mutlaka sorun çıkartır.

Dediklerinize istinaden müşteri hizmetlerinin aradım. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı