H310M i5-9400F ilerde sıkıntı yaşatır mı?

Makaleler
3
Bir arkadaşımla tartışıyoruz. Burada i5-9400F mi daha iyi Ryzen 5 2600 mü diye bir konu açmış. Birçok kişi ileriye dönük diye R5 al demiş. Ama maalesef arkadaşımın aşırı AMD sevgisi ve bir taraf iyiyse diğerini kötüleme gibi bir huyu var. Bir şekilde evirip çevirip i5-9400F sıkıntı çıkarıyor dedi ilk başta. Dedi ki bir süreden sonra sıkıntı çıkarıyormuş, işlemcide sorun varmış süsü verdi yani. Ben de o an ilginç dedim hiç duymadım, şaşırdım yani. Daha sonra araştırınca tek bir şey bile bulamadım internette. Bunu arkadaşıma yazdığımda bu sefer konuyu H310M çipseti çok kötü bir çipset i5 9400F besleyemiyor 1-2 sene dayanıyor sonra arıza çıkarıyor diye değiştirdi. Ben dedim ki ne alaka yani bu işlemci ve anakartı birçok kişi beraber kullanıyor. Eğer herkes tarafından yaşanan bir sorun olsaydı internette makaleler yazılırdı YouTube gibi sitelerde videoları çekilirdi. Ama hiçbiri yok.

Tek kaynağı da forumdaki yazan adamdı. Forum olarak sadece burayı kullanıyor diye buradaki profilinden mesajlarına bakıyım dedim. Bahsettiği ilana geldim. Öyle bir şey yazılmış olsaydı üstünde kesin yanlış bilgilendirme yazardı dedim. Ama direk iddia ettiği yazı yoktu. Herkes normal bir şekilde, şunu alabilirsin, şu işlemcinin şu özelliği daha iyi gibi şeyler yazmış. Daha sonra kendisine bildirince, birden konuyu başka yerlere çekip, bir iki video izledin diye kendini bilgili sanıyorsun gibi laflar söylemeye başladı (Technopat YouTube kanalındaki tüm PC toplama videolarını izleyip PC toplamayı öğrenmemden bahsediyor).
Daha sonra bir moderatörün cevap olarak H310M ile i5-9400F kullanma, ileride sorun yaşarsın gibi şeyler söylediğini iddia etti. Tabii ki konuda böyle bir mesaj yoktu. Arkadaşın hatalarını kabul etmeme gibi bir huyu olduğu için hala dediğinin arkasında durdu. Daha ilginci ise 1 delille 40 alimi yendim 40 delille 1 cahili yenemedim gibi sözler sarf etmeye başladı. Sıkıntı ise ortada delil yok ve sadece bu aklından uydurduğu iddiaya inanmadığım ve savunduğum için beni Intel fanboyu ilan etti bu şekilde saatlerce konuştuk. Ortalama sözleri hep bu şekildeydi. Size saatlerce konuşmamızdan bir kesiti atıyorum sadece. Lütfen konu hakkındaki düşüncelerinizi yazın. Arkadaş dediğime bakmayın kuzenim ve her hafta en az böyle bir tartışma yaşarız. Ama bu sefer iddia ettiği şey doğru mu değil mi merak ettiğim için buraya yazıyorum.

Dosya Ekleri

• ss24.PNG
    67,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşınızı dinlemeyi acilen bırakmalısınız.

Kendisi size fan boy diyor ancak eğer sizin dediğiniz gibi biriyse, kendisinin fan boy olduğunun farkına er-geç varacaktır.

H310M çipseti çok kötü bir çipset i5 9400F besleyemiyor 1-2 sene dayanıyor sonra arıza çıkarıyor diye değiştirdi.

Bunu da buraya bırakayım. (Tarihe dikkat edersiniz.)

Arkadaşınızı bu konuya bekliyoruz. Baz anakart yonga setleri kısa ömürlü değildir, sadece özellikleri kısıtlanmıştır. AMD kullanıcısı olarak arkadaşıma 9900k sistem topladım tamamen ihtiyaç ve bütçeye bağlı.

Evet arkadaş beni engellemiş bulunmakta. Forumada bakmayacağını ve dediklerinin hala arkasında olduğunu belirtti. Yinede ben gerçeği öğrenmiş oldum bu yüzden herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…