H310M-K r 2.0 anakartta RAM 2666 MHz'de açılmıyor

Merhabalar, Kingston 2666 MHz 1x8 RAM kullanıyorum. Fakat XMP ile 2666'ya çekip voltajı vesaire de düzenlediğimde PC başlamıyor, anakarttan kısa devre ile başlatıyorduk. Bir kere daha deneyip olmazsa kapatalım dedik ve bu sefer bilgisayar hiçbir şekilde tepki vermemeye başladı. Kısa devre denemelerimiz de başarısız oldu. Bunun üzerine arkadaşım kendi bilgisayarından RAM getirdi ve onla beraber çalıştı bilgisayar. Sonra o RAM'i söküp kendi RAM'imi taktığımda da sorunsuz çalıştı. Bunun üzerine olayı kapattık ve iki aydır bu şekilde kullanıyorum. Bugün aklıma geldi, internetten baktım. Anakartım 2666 MHz destekliyormuş. Neden böyle oldu?

CPU: Intel i3 9100F.
GPU: ASUS Dual Radeon RX 580 4 GB.
Anakart: ASUS H310M-K r2.0.
RAM: Kingston CL16 2666 MHz.

Merhabalar. Bende aynı işlemciyi ve anakartı kullanıyorum. i3 9100F işlemci en fazla 2400 Mhz RAM destekliyor. Yani 2400 Mhz değerinden yukarı çalıştıramazsınız.

Merhabalar. Bende aynı işlemciyi ve anakartı kullanıyorum. i3 9100F işlemci en fazla 2400 Mhz RAM destekliyor. Yani 2400 Mhz değerinden yukarı çalıştıramazsınız.
Yanıtınız için teşekkürler. Aynı düşüncedeydim zaten fakat internette o MHz değerinin işlemci frekansıyla alakalı olduğunu, RAM ile bağımsız bir değer olduğunu yazmışlar. Sanırım onlar yanılıyor. Yine de emin olmak adına sormak istedim.

Evet, öyledir. H ve B serisi chipsetli anakartlarda "genelde" işlemcideki bellek kontrolcüsü ne frekans destekliyorsa o kadar kullanabiliyorsunuz.
i3 9100F = 2400 MHz
i5 ve üstü serilerde = 2666 MHz
Intel'in ARK sitesinde görebilirsiniz zaten bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…