H3601P V9.0 tip modemde QoS ayarları yok

romeus

Centipat
Daha fazla  
Turknet bugün geldi ve H3601P V9.0 tipi modem ile kurulumu yaptılar. Ben bufferbloat testine soktum C tier alıyorum. Arayüzde QoS ayarı yok. Araştırdım router alınmalı ve modem bridge moduna alınarak router arayüzünden QoS ayarı yapılabilirmiş. H3601P V9.0 modem arayüzünde bridge mode'a alma kısmı da yok. Ben bu sorunu nasıl çözerim?

Olmaz çünkü olay işlemcide ve istersen 50.000 TL'ye de router alsan PC işlemcisi kadar güçlü olmayacak.
Neden gerek duyulsun ki o kadar güçlü işlemciye. SQM gibi teknolojiler sayesinde zaten bu yük gayet iyi dengeleniyor.

Gerekirse OpenWRT destekli gerekirse de SQM dahili bulunan bir cihaz alınarak sorun çok rahat çözülebilir.

Neden gerek duyulsun ki o kadar güçlü işlemciye. SQM gibi teknolojiler sayesinde zaten bu yük gayet iyi dengeleniyor.

Gerekirse OpenWrt destekli gerekirse de SQM dahili bulunan bir cihaz alınarak sorun çok rahat çözülebilir.

Önerdiğim çözüm zaten SQM hocam ama normal router işlemcileri 1 gbit hat için yeterince güçlü değiller istersen OpenWrt forumuna soruyu sorabilirsin benim verdiğim ile aynı cevabı alacaksın.

Son düzenleme:
Önerdiğim çözüm zaten SQM hocam ama normal router işlemcileri 1 gbit hat için yeterimce güçlü değiller istersen OpenWrt forumuna soruyu sorabilirsin benim verdiğim ile aynı cevabı alacaksık.
Firmaların verdiği cihazı övmek olarak anlamayın. Lakin simetrik hat veren firmalar bile denildiği üzere H3601P gibi cihazları veriyorlar ki ne kadar kötü ayarlamalara sahip olduğunu bilirsiniz az çok.

Bu cihazlar bile bu bantgenişliğini kaldırabiliyor, az çok yönetebiliyorsa orta-üst düzey bir router bu hızları rahat karşılayacaktır. Portlara 2.5 gigabit desteğinin eklenmesi de cabası yeni cihazlarda.

Dediğiniz sistem en iyi kullanım için mantıklı ve geliştirmeye, bir şeyler eklemeye elverişli. Lakin ev kullanıcısının ne kadar ihtiyacı var, 10.000 lira masraf açmaya değer mi? Tartışılır.

Firmaların verdiği cihazı övmek olarak anlamayın. Lakin simetrik hat veren firmalar bile denildiği üzere H3601p gibi cihazları veriyorlar ki ne kadar kötü ayarlamalara sahip olduğunu bilirsiniz az çok.

Bu cihazlar bile bu bantgenişliğini kaldırabiliyor, az çok yönetebiliyorsa orta-üst düzey bir router bu hızları rahat karşılayacaktır. Portlara 2.5 Gigabit desteğinin eklenmesi de cabası yeni cihazlarda.

Dediğiniz sistem en iyi kullanım için mantıklı ve geliştirmeye, bir şeyler eklemeye elverişli. Lakin ev kullanıcısının ne kadar ihtiyacı var, 10.000 lira masraf açmaya değer mi? Tartışılır.

Hocam orada cihazdan ziyade kullanılan fiber ekipmanı etki ediyor bazıları o konuda şanslı olurken bazıları şanssız olabiliyor bu yüzden 2 aynı donanıma sahip kullanıcılardan çok farklı sonuçlar elde edebiliyoruz ama eğer şanssız olan kullanıcılardansan ve sorunu düzeltmek istiyorsan tek çare bu ve deyip değmeyeceği tamamen kişiye kalıyor mesela ev sahibi ben olsaydım taşınmak gibi bir fikrim olmasaydı ve fiber bağlantıda şanssız olan tarafta olsaydım kesinlikle alırdım.

Hocam orada cihazdan ziyade kullanılan fiber ekipmanı etki ediyor bazıları o konuda şanslı olurken bazıları şanssız olabiliyor bu yüzden 2 aynı donanıma sahip kullanıcılardan çok farklı sonuçlar elde edebiliyoruz ama eğer şanssız olan kullanıcılardansan ve sorunu düzeltmek istiyorsan tek çare bu ve deyip değmeyeceği tamamen kişiye kalıyor mesela ev sahibi ben olsaydım taşınmak gibi bir fikrim olmasaydı ve fiber bağlantıda şanssız olan tarafta olsaydım kesinlikle alırdım.
Fiber ekipman için yapabileceğimiz bir şey yok. ISS belirliyor bu durumu. Bizim ayarlayacağımız cihaz yine router gibi çalışacak. Optik dönüştürücü olarak kullanmak istersek zaten orası çok ayrı bir konu...

Ev sunucusu gibi işlevleri dışında normal bir router gibi kullanacaksak anlamı yok bu kadar uğraşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı