İlk öncelikle merhaba, ben bilgisayarımda bu sene işlemci, anakart, kasa değişeceğim ve bir daha ki sene için ek olarak 8 GB RAM daha takmayı düşünüyorum ve yanına da 1 adet M.2 SSD fakat çok bilgim yok M.2 SSD'nin hangi özelliklerine dikkat etmem gerektiği ile ilgili.
M.2 SSD 250 GB ya da 500GB alacağım. Okuma yazma hızı kaç olmalı? Yani en iyisi olsun istiyorum. İnsanlar 3000 MB/s okuma hızı yazma hızı iyi diyorlar, 2000MB/s ile aralarında ne kadar fark olur, ne fark eder ya da 1000MB/s okuma yazma ile? Ek olarak SSD alırken başka hangi özelliklere dikkat edeyim?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler kardeşlerim. İyi günler, hayırlı ramazanlar.
Öneri yapmayacağım ancak sadece bilgilendirmek istedim.
H410M H anakartla kullanacağın M.2 SSD'den maksimum 2000 MB/saniye hız alabilirsin. O anakarttaki M.2 slotuna taktığın SSD PCIe 3.0 x2 hızında çalışabilir maksimum, bu da 2000 MB/saniye hıza tekabül ediyor. Bilgin olsun.
Öneri yapmayacağım ancak sadece bilgilendirmek istedim.
H410M H anakartla kullanacağın M.2 SSD'den maksimum 2000 MB/saniye hız alabilirsin. O anakarttaki M.2 slotuna taktığın SSD PCI-e 3.0 X2 hızında çalışabilir maksimum, bu da 2000 MB/saniye hıza tekabül ediyor. Bilgin olsun.
@burycs LGA 1200 platformunda PCIe 4.0 destekleyen iki tane chipset var, birisi B560 diğeri de Z590.
O anakartlar olmadığı sürece PCIe 4.0 kullanamazsın. Ayrıca işlemcinin de 11. nesil olması lazım. 10. nesil işlemcileri B560 veya Z590 chipsetli anakartlara taksan bile PCIe 4.0 hatlarından yararlanamayacaksın.