H510M-K 3200MHz bellekler 2133MHz çalışıyor

Vetmario

Attopat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime H510m-k
RAM'ler 3200 olmasına rağmen 2133 MHz olarak çalıştırıyor. BIOS üzerinden manuel olarak 3200 ve 3000 yapıp denediğimde mavi ekran hatası alıyorum. Bunun için farklı bir ayar mı vardır açmam gereken bilgilendirirseniz çok sevinirim. Gerçekten PC'den soğudum 1 günde.

Son düzenleyen: Moderatör:
DOCP ayarını hiç görmedim bir bakayım dediğinize.
DOCP ayarı yerine gözüken XMP ayarı var onu enabled yaptım, sonrasında sürekli mavi ekran vermeye başladı XMP açıkken PC'yi temiz formatladım şimdi açılıyor bakalım.
Dediklerinizi yaptım arkadaşlar, RAM 3200MHz'ye geldi fakat sistem mavi ekran vermeye devam ediyor manuel yapmadığım halde.

Son düzenleme:
DOCP ayarını hiç görmedim bir bakayım dediğinize.
DOCP ayarı yerine gözüken XMP ayarı var onu enabled yaptım, sonrasında sürekli mavi ekran vermeye başladı XMP açıkken PC'yi temiz formatladım şimdi açılıyor bakalım.
Dediklerinizi yaptım arkadaşlar, RAM 3200MHz'ye geldi fakat sistem mavi ekran vermeye devam ediyor manuel yapmadığım halde.
XMP açmadan MemTest86 testi uygular mısın? Eğer XMP açmadığın hali bile mavi ekran veriyorsa RAM sıkıntılıdır. Testi sorunsuz geçerse XMP ayarında problem vardır, kendimiz manuel değer girip deneriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı