H55M-P31 RAM Önerisi

Khazad dûm

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart H55M-P31
İşlemci i7 870 (1. Nesil)
Ekran Kartı RX 460 2GB 128 Bit
HDD 2TB Seagate

Sistemimde bulunan 2 adet RAM var.

Bu RAM'ler 4+4 DDR3 1333 MHz. Sistemime 4+4 bir kit daha almak istiyorum ancak RAM uyuşmazlıklarından korkuyorum.

Elimdeki RAM'in etiketin üstündekileri birebir yazıyorum buraya. Konu hakkında bilgileri olan arkadaşlar nasıl bir set almam gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

4GB 1Rx8 PC3 - 12800U - 11 - 12 - A1

Elimdeki iki RAM'de aynı. Yeni RAM alırken neye dikkat etmem gerekiyor. Nasıl seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4GB 1Rx8 PC3 - 12800U - 11 - 12 - A1 RAM kitlerin 1333 değil 1600MHz RAM'lerdir.

370675

Listeden de kontrol edebilirsin en alttan 2. Sıradaki RAM belleklerden kullanıyorsun.

Hı-level Hlv-pc12800-4g 4 Gb Ddr3 1600 Mhz Pc Bellek - n11.com

Linkteki bellek senin bilgisayarına uyacaktır.

Hayır 12800U modellerine bakmanız gerekiyor.

Ya da 12800 direk modellere. 12800S gibi modelleri çalışmama sorunu çıkartabilir.

Aliexpress'den almak istersen oradan da fiyat ve alman gereken modellere bakabilirim. Ayrıca yurt içinden almak istiyorsan bir önceki mesajda resmin altında verdiğim linkteki ürün alabileceğin en ucuz ve sorun yaşamayacağın ürün.

Hayır 12800U modellerine bakmanız gerekiyor.

Ya da 12800 direk modellere. 12800S gibi modelleri çalışmama sorunu çıkartabilir.

Aliexpress'den almak istersen oradan da fiyat ve alman gereken modellere bakabilirim. Ayrıca yurt içinden almak istiyorsan bir önceki mesajda resmin altında verdiğim linkteki ürün alabileceğin en ucuz ve sorun yaşamayacağın ürün.
İkinci el bakmak istiyorum bu yüzden bilgilenmek istedim. 12800U yazan bütün hepsini alabilir miyim yani? 11-12-A1 konusu neyi ifade ediyor?

İlk 11 casting time dediğimiz gecikme süresi, 12 ise RAM modülü ile bilgisayar arasındaki haberleşmede kullanılan Seri Presence Detect (SPD) versiyonudur. A1 ise bu tasarım için kullanılan referans tasarım dosyası ve kullanılan referans tasarımın Revizyon numarasıdır.

Kısacası burada seni ilgilendiren casting time CL11 olması ve 12800U RAM olması gerekiyor bu iki kriteri karşılarsan RAM çalışacaktır.

Bu RAM' ler sende sorunsuzca çalışır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı