Genzonzi
Hectopat
- Makaleler
- 1
Selam arkadaşlar. Güzel bir sistem topladığımı düşünüyorum ve parçalar yavaş yavaş geliyor. Anakart ve SSD, Amazon de tarafından gönderileceği için önümde 1 hafta belki 2 hafta kadar daha zamanım var. Bazı parçalar elime ulaştı, toplanmayı bekliyorlar. İlk defa böyle bir işe giriştim ve tecrübesizim. Bazı sorularım mevcut ve umarım yardımlarınıza değer görülebilir ve desteklerinizi alabilirim
parçaları nasıl birleştireceğim? Hangi ürünleri ilk başta ve hangi sırayla monte edeceğim? Hangisini kasaya önce takıp hangi sırayla takacağım? Mesela anakartım sanırım mATX, alırken bilmiyordum sonradan fark ettim bir sorun teşkil etmez sanırım. Normal anakart gibi monte işlemleri gerçekleştirmem yeterli herhalde. (az çok bilgim var zırcahi değilim ama tabii hiç yapmadım o yüzden pratik olmayınca biraz sözlü anlatıma ya da videoya ihtiyacım olacak. Aldığım bileşenler ile birlikte almam gereken kablo var mı mesela? Ekran kartını direkt PSU'ya hiç ek kablo almadan takabiliyor muyum? Aynı zamanda başka bileşenleri birbirine takarken ek kabloya ihtiyacım var mı? Soğutucusuz SSD aldım Amazon tarafında sosyali kasıp kavuran sanki bir şeyden anlıyormuşum gibi. Soğutucu almama gerek olacak mı? Bu tarz, aslında bana başlıkta da belirttiğim gibi "aptala" anlatır gibi anlatır tarzda Basic bir rehber lazım açıkçası. Vaktiniz olursa ve müsait olursanız yardım edebilirseniz çok sevinirim. Ya da bahsettiğim tarz bir rehber videosu da olabilir en olmadı buraya ek sorularımı sorarım rehberde merakımın giderilmediği bir durum olursa. Takma işlemini gerçekleştirdik diyelim, düğmeye bastıktan sonra Windows 10 yüklememiz gerekecek sanırım onun için de biraz bilgilendirme lazım. Yani kısacası biraz fazla yardıma ihtiyacım var
not: İnternetten video aratıp bakıladabilir ama insan böyle iletişim halinde bilen birilerine canlı canlı danışınca daha rahat hissediyor. O yüzden sizlere danışmak istedim.
Bana çok yardımcı olan @Emma Stone, bilgili olduğunu bildiğim @kino, sizleri etiketledim rahatsız ediyor olmam umarım. Şimdiden okuyan ve bilgisini bana aktaran herkese teşekkür ederim.
- MSI Pro H610M-B
- 12400F
- ASUS Dual 6700XT OC.
- Dark maxima v2.
- High Power gd 600W 80+ Gold performance.
- Wd_black SN850, 1TB, NVMe SSD, soğutucusuz.
- Kingston HyperX Savage Black 8 GB Dual channel 3000MHz CL15 (Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Savage Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da) --> yaklaşık 5 senelik eski kasamdan.
Bana çok yardımcı olan @Emma Stone, bilgili olduğunu bildiğim @kino, sizleri etiketledim rahatsız ediyor olmam umarım. Şimdiden okuyan ve bilgisini bana aktaran herkese teşekkür ederim.
Son düzenleme: