H610M H BIOS ayarları nasıl olmalı?

SamsunLee

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RTX 3050 ekran kartı, i3 12100F işlemci ve H610M h anakartına sahibim BIOS ayarlarından yapabileceğim ayarlar vs. var mı 1.5 yıldır kullanıyorum sistemi herhangi bir ayar vs. yapmadım. Teşekkürler.

RTX 3050 ekran kartı, i3 12100F işlemci ve H610M h anakartına sahibim BIOS ayarlarından yapabileceğim ayarlar vs. var mı 1.5 yıldır kullanıyorum sistemi herhangi bir ayar vs. yapmadım. Teşekkürler.

Hangi marka öncellikle BIOS Update yaptınız mi TPM 2.0 acik geliyor yaptiysaniz tek yapacağınız Secure Boot'u açmak.

XMP açman lazım hocam. video buradan yapabilirsin. Anakart markan hangi markanınsa arama kısmına örneğin "gigabyte bios hangi tuşla açılır" diyerek açabilirsin.
Resize bar açman lazım hocam. Bu da %30'luk bir performans artışına sebep veriyor. İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. video buradan yapabilirsin. Yine XMP için açıkken aynı anda yapabilirsin.
Ayrıca eğer bilgisayar kapalıyken maximum 1W kullanarak bilgisayar kapalıyken bile bir eşyanın ışığı açıksa bunu kapatabilirsin. Bilgisayarı açmak için klavye/mouse gibi parçalara tıklayarak açman kapanıcak. Ben çok uzun süredir kapalı kullanıyordum ve mouse/kulaklık ışığından oda karanlık olmuyordu. Bu ayarla birlikte çok rahatladık. buradan da neleri kullanmanı kısıtlıyor tam bakabilirsin.

XMP açman lazım hocam. video buradan yapabilirsin. Anakart markan hangi markanınsa arama kısmına örneğin "Gigabyte BIOS hangi tuşla açılır" diyerek açabilirsin.
ReSize BAR açman lazım hocam. Bu da %30'luk bir performans artışına sebep veriyor. İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar. video buradan yapabilirsin. Yine XMP için açıkken aynı anda yapabilirsin.
Ayrıca eğer bilgisayar kapalıyken maximum 1W kullanarak bilgisayar kapalıyken bile bir eşyanın ışığı açıksa bunu kapatabilirsin. Bilgisayarı açmak için klavye/mouse gibi parçalara tıklayarak açman kapanacak. Ben çok uzun süredir kapalı kullanıyordum ve mouse/kulaklık ışığından oda karanlık olmuyordu. Bu ayarla birlikte çok rahatladık. buradan da neleri kullanmanı kısıtlıyor tam bakabilirsin.

Teşekkür ederim XMP profile 1 ve ReSize BAR'ı o otodan aktife çektim umarım FPS'im artar teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı