Geçtiğimiz haftalarda sistem toplamak için başlık açmıştım, harika bir sistem olmuştu. Fakat bazı sebeplerden ötürü o sistemi toplamam biraz uzun sürecek gibi. Ben de şu anki sistemin ekran kartını yükseltmeyi düşündüm. Sistem şöyle;
Kasa-Güç Kaynağı: Asus Vento TA-K52 400W = 12V kanalından 312W
Anakart: Asus H61M-K
İşlemci: İntel Pentium G2030 3.00GHz
Harddisk: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 NCQ 64Mb Sabit Disk (ST1000DM003)
Ram:Zeppelin 8 GB 1333MHz DDR3
Ekran Kartı: Gigabyte Nvidia GeForce GT420 2GB 128Bit DDR3 (DX11) PCI-E 2.0 Ekran Kartı (GV-N420-2GI)
Bu sisteme hangi güncel ekran kartını alabilirim ? Aklımda GTX1050 var fakat darboğaz yaşama ihtimalim olası bir durum sanırım. Bir de 8 GB Ram eklemeyi düşünüyorum. Bu şekilde beni bir süre idare edebilir mi ?
Not: Aklıma yatan bir başka seçenek ise bu bilgisayarın bazı parçalarını kullanıp 1000TL civarı ucuz bir sistem toplamak. Sistem toplayacağım diye aldığım Aerocool Aero 800, şu an kullanmakta olduğum harddisk ve işe yararsa şu anki kullandığım güç kaynağını katıp bu parçalar ile birlikte sistem toplamak nasıl olurdu? Yoksa sadece ilk başta düşündüğüm gibi ekran kartı ve RAM'i mi yükseltmeliyim? Uzunca bir konu oldu şimdiden teşekkür ederim
2. Not: Monitör olarak 1600x900 bir monitör kullanacağım
@Neko @FantastikTürk
@Jira @ShadYaqz @Barış Tolon @Nazım Paşa