Merhaba arkadaşlar. Toplamak istediğim sistem için vatan bilgisayar çalışanları bana H81 gamer anakartını önerdi. Ancak bildiğim kadarıyla günümüzde H97, Z97 yonga setine sahip anakartlar daha gelişmiş ve gelecekteki yükseltmeler için daha uygunlar. Maalesef bütçemi zorladıkları için H97 ve Z97 gamer modellerini alamıyorum. H81 gamer anakartı beni ne kadar idare eder? Gelecekteki yükseltmelere müsait midir? H81 ve H97, Z97 arasında ne gibi farklılıklar vardır? H81 gamer geleceğe pek dönük değil, daha yeni ve gelişmiş bir anakart al diyorsanız hangi anakartları (maksimum 350 TL) önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Toplamak istediğim sistemin özelliklerini ihtiyacınız olabilir diye aşağıya yazıyorum:
Z97 PC MATE alabilirsiniz. İleride K modelli bir işlemci aldığınızda anakartınızı değiştirmenize gerek kalmaz. Eğer fazla masraf yapmak istemiyorsanız H81-M PLUS da alabilirsiniz. Ancak benim tercihim Z97 PC MATE olurdu.
Z97 PC MATE alabilirsiniz. İleride K modelli bir işlemci aldığınızda anakartınızı değiştirmenize gerek kalmaz. Eğer fazla masraf yapmak istemiyorsanız H81-M PLUS da alabilirsiniz. Ancak benim tercihim Z97 PC MATE olurdu.
ASUS H97M-E işini görür, gamer diye H81 alma bence değmez. H97 ve Z97 çipsetli anakartlar yeni çıkacak 5.nesil Intel işlemcileri destekleyecek ve üzerinde bulunan M2 SATA portu ile yeni çıkacak olan daha hızlı, performanslı SSD takabileceksin, şu andaki almayı düşündüğünü de SATA III portuna takarak kullanabileceksin ayrıca. Z97 MATE'de M2 SATA desteği yok.