3100 TL'ye oyun oynamak için sistem topladım sizce anakartı ucuzundan H81 çipset mi almalıyım yoksa H97 çipsetli mi almalıyım? Anakarttan kalan parayla da işlemciyi 4460 değil de 4690 felan alabilirim uzun ömürlü olması açısından.
İntel'in 6000 serisi işlemcilerinden overclock edilemeyen yani k serisi olmayan işlemcilerin çıkmasını beklemeni tavsiye ederim. Ne zaman çıkacağını bilmiyorum ancak onlar çıktığında daha uzun süre gidecek bir sistem toplanabilir. Şu anda toplayacağınız 1150 soket işlemcilerle yükseltme imkanınız en güçlü işlemci olarak 4790 veya 4790k olabilir. Ancak hala toplamak isterseniz:
Oyun için anakarttan kısacağın parayı i5 işlemcilerin üst serisine değilde ekran kartına aktarsan daha iyi olur. 4460 ile 4690 arasında çok fark olmayacaktır oyun performansı bazında.