H81 S2V O.C yapamama sorunu

ogunkayikci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum şu daha önce anakartım Msi Gaming 3 idi ve yüksek overcloklar denedim 4.4GHz-4.6GHz gibi fakat sürekli yandı ve değiştirdim sonunda ucuz bir anakart aldım ve az bir overclok yapıp PC'yi kullanmaya karar verdim. 3.6GHz-3.8 GHz gibi ama sorun şu ki yeni aldığım anakart overclok yaptırmıyor. 3201 dahi yapsam Windows açılmıyor sürekli reset atıyor. Stock halde RAM'ler 1400 MHz'de çalışıyor bu durum nedir, teşekkürler şimdiden.

Sistemim:
  • H81-s2v
  • G3258 3.2
  • 2x4 GB RAM 1866 MHz
  • R9 270x
  • SSD 128 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel mi? Benim de başıma gelmişti güncelleyince çözüldü. H81 Gigabyte anakartlarda sorun var sanırım.

Yapamama değil ana kart zaten Overclock desteği olan bir ana kart değil.
Üreticiler G3258 için yeni bir BİOS çıkardılar H serisi yonga setlerinde Overclock'u mümkün kıldılar sadece G3258'i değil bu BİOS güncellemesiyle diğer çarpan kilidi açık işlemcileri artık H serisi ve B serisi anakartlarda overclock yapabiliyoruz, uygun fiyatlı bir anakarttanda ne kadar performans beklenir tartışılır.

h81 serilerinin k-cpu'lar için olan bios update'i sadece Gigabyte H81m-S2v için yokmuş şuanlık başka anakart alıp onu güncelledim oldu fakat şimdide usb boot yapmıyor anlam veremedim.Cevaplarınız için çok sağolun.

ama usb belleğim bootable zaten boot menüsü ve biosta uefi ve normal olmak üzere listeleniyor ama tıklayıp boot et komutu verince kurulu sistem hdd takılı ise onu açıyor,takılı değil ise boot edilecek birşey yok diyor. Birde eklemek gerekirse f8 ile giriş yapıp boot edince biosa atıyor.

Klasik çözümlerden bios varsayılana getirin ve usb başka sistemde denermisiniz ? sata bağlantınları kontrol edin ve anakartın usb slotuna takıp deneyin bunlar olmasa başka yol izleyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…