Çözüldü H81H3-M7 bilgisayar Casper açılış ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sl00ts

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
ASUS Prime B450M-K II
KIOXIA Exceria SSD 500GB
CORSAIR 3000D RGB Airflow
GALAX RTX 4060 1-Click OC 2X 8GB
TEAM T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 16GB (2X8GB)
Windows 11 Pro
Meslek
Liseli Öğrenci
Bilgisayarım açılışta Casper yazısında kalıyor BIOS giremiyorum. Windows'a bootlamıyor. 4 GB RAM, işlemcim Intel Pentium G3250, anakartım ECS H81H3-M7 sadece Casper logosu eklenmiş. Ekran kartım AMD Radeon HD 6510 overclock yapılıydı. Birkaç saatliğine açık bırakmıştım yeniden başlatmak isteyince oldu. Neyde sorun olabilir? Tab basınca American Megatrends kısmını görebiliyorum fakat öyle kalıyor ilerlemiyor. Tahminimce BIOS'ta sorun vardı bazı menülerde seçenekler yoktu ya da ekran kartında sorun olabilir diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230412_224828.jpg
    48,8 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20230412_224820.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 42
Çözüm
Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM ve ekran kartını da söküp 10 dakika bekleyin. Daha sonra takıp deneyin.

Hocam şu an evde değilim eve gelince deneyeceğim teşekkürler.

Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM ve ekran kartını da söküp 10 dakika bekleyin. Daha sonra takıp deneyin.

Hocam pili ve RAM'leri söktüm ama ekran kartıni sökemedim metal bir kısım tutuyor ekran kartıni bükmekte istemiyorum kilidini açtım ve zorlamak istemiyorum hiç ekran kartı sökmedim bozarım diye korkuyorum.

Hocam buldum metal kısmın vidasını ama ekran kartını cekerken zorlasam sıkıntı olur mu?

Hocam maalesef olmadı çıkardım bekledim gene aynı sonuç.

Hocam çözdüm SSD'yi söktüm taktım düzeldi.

Hocam şu an evde değilim eve gelince deneyeceğim teşekkürler.

Hocam pili ve RAM'leri söktüm ama ekran kartıni sökemedim metal bir kısım tutuyor ekran kartıni bükmekte istemiyorum kilidini açtım ve zorlamak istemiyorum hiç ekran kartı sökmedim bozarım diye korkuyorum.

Hocam buldum metal kısmın vidasını ama ekran kartını cekerken zorlasam sıkıntı olur mu?

Hocam maalesef olmadı çıkardım bekledim gene aynı sonuç.

Hocam çözdüm SSD'yi söktüm taktım düzeldi.

Dosya Ekleri

• IMG_20230413_000220.jpg
    273,7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20230413_000228.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…