H81H3-M7 v1.0 BIOS güncelleme

Tugay Coşkun

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600X | Anakart: Gigabyte B550 GAMING X | Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB | Ram: Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 3600 MHz CL18 | SSD: SAMSUNG 990 PRO 2TB M.2 SSD ve SAMSUNG 980 1TB M.2 SSD | Monitör1: MSI OPTIX G321CQP 31.5" 165Hz 1ms WQHD Freesync Premium 1000R Curved 2560X1440
Merhabalar 3 gündür BIOS güncellemek için uğraşıyorum. İşlemcim G3260 ve ben 3 gün önce i5 4590 aldım fakat işlemciyi takınca mavi ekran hataları veriyor. Yazılım uyuşmazlığından olduğunu düşündüğümden BIOS'u güncellemek istedim fakat başaramadım. Şu afuwın işini tam olarak ne yapmam gerektiğini tek tek anlatacak birini arıyorum.

Recep hocam yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep hocam yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Öncelikle teşekkür ederim. Fakat benim anakartımın bu tarz bir dosya desteği olduğunu sanmıyorum. İnternette afuwın kullanılarak yapıldığı yazıyor fakat nasıl yapacağımı anlamadım.

Hocam birde buna bakın. Ben sizin anakartınızı hatırladım RAM konusu vardı.

Hocam bir de buna bakın. Ben sizin anakartınızı hatırladım RAM konusu vardı.

İlginiz için çok teşekkür ederim fakat benim BIOS'umda Q flash seçeneği yok maalesef :( .

Hocam bu konuya bakabilirsiniz.

Hocam bu konuya bakabilirsiniz.

Sanırım BIOS güncelle misini hallettim fakat yeni işlemciyi taktığımda yine aynı mavi ekran hatalarını veriyor ne yapacağımı bilemedim.

Hocam işlemci uygunluğunu kontrol edin. BIOS pilini sök tak yapın. Hala mavi ekran alırsanız. Yeni bir konu açıp minidump dosyalarını paylaşın. Yardımcı olunur.
Minidump Dosyalarını Paylaşın - Technopat Sosyal

3 Gündür uğraşıyorum inanır mısınız? Gerçekten çok yoruldum. Şu an eski işlemcim takılı ve bilgisayar normal çalışıyor. BIOS'u kaç kere resetledim olmadı. RAM'leri tek tek denedim olmadı. SSD'yi çıkarıp HDD taktım olmadı. Hem SSD hem HDD takılıydı olmadı. 4590'ı taktığım anda hiçbir şekilde ne format atabiliyorum ne de Windows'a ulaşabiliyorum. Mavi ekran hataları geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi billahi.

Hocam bu konuda bende bildiklerimi söyledim. BIOS pili sök tak yapın. Düzelme olmazsa dediğimi yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı