H81M-C BIOS Güncellemesi Yaparken Elektrik Gitti

ranch99

Kilopat
Daha fazla  
Ez flash ile BIOS güncellemesi yaparken elektrik gitti ve bilgisayarı tekrar açtığımda ekran böyle açılıyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Resim tam okunmuyor ama Dual BIOS var galiba. Bir dosya ismi yazıyor USB'ye kaydedip bilgisayarı açın diyor. Ondan sonra BIOS geri yüklenecektir.

Düzenleme: https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1030111 bu sayfa size yardımcı olacaktır galiba.

Bu linkteki gibi maalesef anakartımda bios flashback tuşu yok.resmi googledan eklemistim bende ki hali tam olarak budur.

Dosya Ekleri

• 20190120_215933-1.jpg
    624,1 KB · Görüntüleme: 112
Bu linkteki gibi maalesef anakartımda bios flashback tuşu yok.resmi googledan eklemistim bende ki hali tam olarak budur.

O zaman yine linkte anlatıldığı gibi güncel BIOS ve rename denen programı indirin sonra BIOS dosyasının adını 'H81MC.CAP' olarak değiştirin ve USB'yi takıp sistemi yeniden başlatın. USB'yi de FAT32 olarak formatlamayı unutmayın.

Önceden bildirilmeden ortaya çıkan elektik kesintileri yüzünden zarara uğrayan tüketicilerin bu zararlarını makul şekilde kanıtlamaları halinde dağıtım şirketlerinden tahsil edebilmeleri mümkündür. Bu bağlamda elektrik kesintisi olan yerlerdeki tüketiciler öncelikle kendileri tedbir olarak elektrikli cihazları kapatmalı, ancak meskende bulunmama ve benzeri sebeplerle cihazlarının elektrik bağlantısını kesemeyen aboneler kesintisi nedeniyle ortaya çıkan zarar ve ziyanlarını mutlaka derhal dağıtım şirketine e-posta, faks, taahhütlü mektup ve benzeri yazılı yöntemlerle bildirmeli ve mümkünse tanıklarla birlikte elektrik işinden anlayan bir uzmanın da imzalayacağı bir tespit tutanağı düzenlemelidirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…