H81M-D ile H81M-Plus Arasında Nasıl Farklar Var?

Alttaki linklerden ilk 2'sini Asus'un kendi sitesine girip alttaki "Karşılaştırma Listesine Ekle" butonuna basın 2 anakart için. Sonra altta verdiğim en son linki kullanın. Eğer çalışmıyorsa, üstteki 4 birleşik kutucuğa tıklayıp yan taraftaki "Karşılaştırma Listesi" gelip Karşılaştır düğmesine basın. Orada 2 anakart için karşılaştırmalar bulunmakta. Şahsen H81M-PLUS anakartının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Anakart - H81M-D - ASUS

Anakart - H81M-PLUS - ASUS

http://www.asus.com/tr/Compare/

H81M-PLUS'ın en cazip yönü ön USB 3.0 portuna sahip olması.
Hocam Usb 3.0 ile 2.0 arasındaki fark nedir? Zaman falansa bunları kafaya takacak birisi değilim. Mümkün olduğu kadar fiyatı aşağı çekmeyi istiyorum. Bu aşamada tavsiyeniz ne yönde olurdu?

Alttaki linklerden ilk 2'sini Asus'un kendi sitesine girip alttaki "Karşılaştırma Listesine Ekle" butonuna basın 2 anakart için. Sonra altta verdiğim en son linki kullanın. Eğer çalışmıyorsa, üstteki 4 birleşik kutucuğa tıklayıp yan taraftaki "Karşılaştırma Listesi" gelip Karşılaştır düğmesine basın. Orada 2 anakart için karşılaştırmalar bulunmakta. Şahsen H81M-PLUS anakartının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Anakart - H81M-D - ASUS

Anakart - H81M-PLUS - ASUS

http://www.asus.com/tr/Compare/
Plus versiyonunun daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek ancak aradaki fiyat farkına değecek birşey var mı onu merak ettim. Vermiş olduğunuz siteler için teşekkür ederim hocam ama bana Latince gibi geliyor onlar güzel güzel yazılar falan hiçbir şey anlamadım :(

USB 3.0 ile 2.0 arasındaki tek fark güncellik ve bu güncellik farkına bağlı olarak yaklaşık 3 kat artan hız farkıdır.

Seçiminiz doğru olabilir, zira iki anakartta da Digi VRM+ var zaten.

USB 3.0 ile 2.0 arasındaki tek fark güncellik ve bu güncellik farkına bağlı olarak yaklaşık 3 kat artan hız farkıdır.

Seçiminiz doğru olabilir, zira iki anakartta da Digi VRM+ var zaten.[/QUOTE

Hmm peki. Öyleyse Rami 4 GB yapıp Plus veriyonunu alacağım. Zalman Z3 kasa ön kısımda 3.0 destekliyor mu bir bilginiz var mı?

Hmm peki. Öyleyse Rami 4 GB yapıp Plus veriyonunu alacağım. Zalman Z3 kasa ön kısımda 3.0 destekliyor mu bir bilginiz var mı

Evet, destekliyor. Kasanın içerisinde zaten USB 3.0 ön portuna takmak için kablo gelecek. Onu fark edeceksin zaten, mavi renkli böyle :)

Evet, destekliyor. Kasanın içerisinde zaten USB 3.0 ön portuna takmak için kablo gelecek. Onu fark edeceksin zaten, mavi renkli böyle :)

Peki. Hocam son birkaç soru daha soracaktım. Rami 4'e düşürdüm yükseltmek istediğimde aynı modeli mi alacağım? Bir de bu NVİDİA yeni ekran kartı çıkartacakmış tarihi ile alakalı bilginiz var mı? Hemen almamı mı yoksa biraz daha beklememi mi tavsiye edersiniz ekran kartı fiyatlarının düşmesi açısından? Açıkçası çok acelem yok.

Konu içerisinde farklı soru sorman ceza almana yol açabilir. Cevaplayıp, işi bitirelim derim :)

CL değerleri aynı olsun yeter. :)
GTX960 ve GTX950 bahsediyorsun sanırım, pek takip etmiyorum fakat Şubat gibi çıkar ortalığa. Onu bekleyebilirsin, beklemezsen de aynı fiyat segmentinde R9 285 var.

Konu içerisinde farklı soru sorman ceza almana yol açabilir. Cevaplayıp, işi bitirelim derim :)

CL değerleri aynı olsun yeter. :)
GTX960 ve GTX950 bahsediyorsun sanırım, pek takip etmiyorum fakat Şubat gibi çıkar ortalığa. Onu bekleyebilirsin, beklemezsen de aynı fiyat segmentinde R9 285 var.

Vallaha ben konu kalabalığı olmasın diye bir konu altında soruyorum ama eğer istenen her soru için başlıksa benim açımdan problem yok. Sabrınız için teşekkürler saygılarımı sunuyorum. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı