@samet67671 Bios'u güncelledim. Sonuç yine aynı. Açılışta başlatılan programların hepsi devre dışı. HDTune ile HDD'yi tarattım sorun çıkmadı. Harddisk'im Sata 2.0 bundan kaynaklı olabilir mi acaba?
Arkadaşlar WD Caviar Blue 1Tb HDD aldım yine yavaş açılıyor.
Windows 8.1'i Technopat'tan indirdim. Hash değerlerini kontrol ettim aynı. Flash'a @Recep Baltaş ın yazdırdığı gibi yazdırdım ama olmadı. Fast Boot açık. Sata kablosu da yeni sorun yok. Lütfen yardım edin.
Laptop'umda da mekanik Hdd var. Anakartı Pegatron. Casper marka laptop. 7 saniyede açılıyor. H81M-D R2.0 anakartta Windows 8.1 hızlı boot desteği var. 30 saniyede açılıyor. Normal mi?
Aynı sorun bende de var. Sırasıyla önce boot yazılarının olduğu yer, windows'un o meşhur dönen yuvarlakları ve sonra siyah ekran! O siyah ekran 15-20 saniye sürüyor,sonra açılıyor. İlk başlarda bazen tuşa bastığım andan itibaren 5 saniye sonra windows hazır olarak masaüstü açılıyordu. Sonradan bazen 40 saniye bazen 5 saniyede açılır oldu. Formattan sonra standart 30 saniyeye sabitledi. Bende çok sıkıldım; neden 30 saniye sürüyor artık?
Laptop'umda da mekanik Hdd var. Anakartı Pegatron. Casper marka laptop. 7 saniyede açılıyor. H81M-D R2.0 anakartta Windows 8.1 hızlı boot desteği var. 30 saniyede açılıyor. Normal mi?
Benimki de 8 saniyede açılıyordu başlarda. İnşallah sonradan benim kaderimi yaşamazsın. Zamanla o süre artacak; saçma sapan şekilde bir azalıp bir çoğalacak Bir gün bir bakmışsın... aha 45 saniyeee.