H81M-Plus ve i5 4460 Uyumu

• Konuyu başlatan AxeON
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.079

AxeON

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben forumda dolaşırken güncel olmayan anakart ile i5 4460'ın çalışmadığı ile alakalı bir yazı gördüm. Ekrana görüntü gelmeyeceği yazıyordu. Bu bilgi doğru mudur? Doğru ise başka bir işlemci kullanılmadan bu sorun çözülebilir mi?

Evet bios güncel değilse görüntü gelmeyeceği yazıyordu. İşte benim anakartım da güncel olmazsa görüntü gelmeyip nasıl güncelleyebilirim. Onu soruyorum. Işpemci takmadan ekrana görüntü gelir mi ? Bios ekranı yani.

Ekrana görüntü geliyor. Bu konuda sıkıntı yok. Boisa girersin. Bu bios güncellenmeden öce olan sorunlar anakart modellerine bağlı. Benimkinde sistem reset atar iken sorun oluyordu. Sizde'de farklı sonuçlar doğabilir. Hemde asus anakartlar'da sadece 24 pin güç bağlantısı var iken bile bios güncellemesi yapabiliyorsun diye biliyorum.

24 pin güç bağlantısı var iken güncelleme yapilabilirse sorun olmaz. Kesin bilgi veren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yok mu aramızda :D

Merhaba.
Bahsetmiş olduğunuz işlemci 0804 numaralı bios sürümünden sonra desteklenen bir modeldir.
Bahsi geçen anakart ilk olarak 0211 numaralı bios sürümü ile piyasaya çıkmıştır.
Güncel bios sürümünüzü biliyor iseniz bios sürümünüze uygun işlemci ile anakartınızdan görüntü alarak bios güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Anakartınıza ait bios sürümleri ve desteklediği işlemci modelleri Asus web sitesinde mevcuttur.
Anakartınızın bios güncellemesini yaparken Windows işletim sistemi kurulu bir HDD takarak Windows üzerinde çalıştırabileceğiniz bios güncelleme aracı ile bu işlemi gerçekleştirin.

Asus anakartlar da yeni nesil UEFI bios lar içerisinde güncelleme aracı kendiliğinden var olsa da bios sürümünün güncelleme işlemini gerçekleştirip bios sürüm yazısı bios içerisinde değişse de CPU kodlarını yazamadığına ve güncel göründüğü halde yeni CPU lar ile sistemi açamadığına bir çok kez tanıklık ettim. Windows altında güncelleme işlemini gerçekleştirince sorunsuz açılıyor.

Örnek:

Core i3-4330 (3.5GHz, 2C, HT, L3:4M, GT2, 54W, rev.C0) ALL 0211
[TBODY] [/TBODY]

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı