H97 Gaming 3 PC sürekli reset atma sorunu

Vafla

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Biyomedikal Mühendisi
Merhaba arkadaşlar.
  • I5 4460 işlemci
  • Msi H97 Gaming 3 anakart
  • Gskill RAM Dual Channel
  • Msi GTX970 ekran kartı
  • Zalman z3plus kasa
  • FSP Hyper 700w PSU var.
Sabah masaüstündeyken fare ve klavye çalışmamaya başladı. O esnada klavyenin ve mouseun ışıklarının yanmadığını fark ettim. USB girişlerini çıkartıp tekrar taktım fakat olmadı. O esnada bilgisayar kapandı. Yani windows kendini kapatmadı direk siyah ekrana düştü. Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda ise kasada fan ışıkları kasanın ışıkları ekran kartı ışıkları yanıyor. Fanlar yarım tur veya tam tur atıyor veya atmıyor. Saniyeler içerisinde kapanıyor bir kaç saniye sonra kendini tekrat açıyor ve yine aynı şekilde kapatıyor. Ekrana hiç görüntü gelmiyor. Sorun nedir acaba yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süre elektrik bağlantısını kesip bekledim. Tekrar açtığımda düzgün olarak çalıştı. Oyun vb. uygulamalar çalıştırıp sıcaklık değerlerini kontrol ettim, her şey normal görünüyordu. Elle bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar aynı şey olmaya başladı. Bu günde normal bir şekilde çalışıyordu. Oyun esnasında makine birden dondu.(Mavi ekran vermeden önce, donar, hiçbir şeye müdahale edemezsiniz ya. Aktif olan son ses tekrarlanır buzzer gibi, aynen öyle.) Bekledim ama mavi ekran vermedi. Bende reset attım yine aynı durum oluştu. Ramleri çıkartıp slotlarını değiştirdim. Şu an normal bakalım ileriki günlerde ne gösterecek.

Bana sorarsan bileşenlerinden bir uyumsuzluk var ya da işte tam takılmama sonucu kitlenme oluyor. Ramler belki düzgün takılmadı ya da güç bağlantıları. Sisteminde hata olsa dediğin gibi mavi ekran verirdir. PSU bağlantılarını iyi kontrol et. En kötüsü anakart hatasıdır dostum. Mause ve klavye hatasına rağmen sistem açıksa gidiş yolunda bir sorun varmış gibi duruyor işte yani anakart. Böyle deneyerek sorunu çözmen de çok iyi. Benim de başıma bu sorun gelmişti yani pc kapanıyordu durduk yere ne kitlenme ne de başka bir şey o zaman hata PSU'ydı. Senin ki biraz daha farklı bundan dedim söylediklerimi.

Hocam, bilgisayarı alalı 3-4 ay oluyor. İlk başlarda biraz daha hor kullanıyordum diyebilirim. Oyunlar olsun aynı anda açılan bir çok program olsun, açıkçası bilgisayarı yoruyordum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. İlk defa böyle bir şey oldu. Düzenli temizlerdim makinemi fakat vize döneminde biraz aksattım.Biraz toz toplamıştı psu fanı olsun kasa fanı olsun kasanın içi olsun. İlk defa olduğunda bir güzel temizledim ve çalıştı.Bu gün tekrar olduğunda ramlerin yerlerini değiştirdim. 1.yuvadakini 3'e 3.yuvadakini 1'e taktım tekrar çalıştı. Tekrar ederse 2-4 slotlarında deneyeceğim. Hafta içi msi teknik servisini arayıp danışsam, acaba bir yol gösterirler mi? Vatana vermek istemiyorum bu ay içinde proje ödevlerim var ve ihtiyaç duyağcağım bilgisayara.

Yukarı.

Sıkıntı PSU'da gibi geldi bana. Gidip kontrol ettirin. Paraya kıyıp işinizi sağlama almak isterseniz yanına UPS almanızı da tavsiye ederim. Şunu da not olarak düşeyim; Anakarta düzenli elektrik gelmeyince kendini koruma amaçlı sistemi kapatır. Bundan dolayı sisteminiz kapanmış olabilir. Ne olur ne olmaz PSU'yu kontrol ettirin, eğer ki iade şansınız varsa Zalman veya Cooler Master PSU alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…