H97 Gaming 3 ve G3258 Overclock Yapmak

kursatin

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar. Elimde MSI H97 Gaming 3 anakart ve G3258 işlemci var. Ben normalde H serisi diye overclock yapamayacağımı düşünüyordum ama tesadüfen yapabileceğimi öğrendim.

İnternette bir iki yerde baktım ve biraz sonra fotoğrafta göstereceğim yerleri önerilen oranda değiştirdim. Sizce yapılan işlem doğru mu, başka yapmam gereken bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler.
395506

Buradaki 42'leri ben yaptım. Normalde auto idi ve 3.2 GHz de çalışıyordu.

Yanlış bir şey gözükmüyor. Bu ayarları yaptıktan sonra sentetik testlerle stabiliteyi kontrol etmen gerekiyor. AIDA64 veya Prime95 ile yapabilirsin. Tavsiyem AIDA64. Yaptıktan sonra görsellerini atarsan daha net kontrol edebilirim.

Yanlış bir şey gözükmüyor. Bu ayarları yaptıktan sonra sentetik testlerle stabiliteyi kontrol etmen gerekiyor. AIDA64 veya Prime95 ile yapabilirsin. Tavsiyem AIDA64. Yaptıktan sonra görsellerini atarsan daha net kontrol edebilirim.
Böyle bir sonuç çıktı sanırım sıkıntı yok. Bu arada ben ring ratio'yu eski haline getirdim sadece cpu settingi değiştirdim. Ayrıca voltaj ayarları ile falan oynamama gerek yok herhalde sanırım bios benim yerime bunu yapıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    267,8 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı