H97, i5 4690 ve GTX 960 sistem yükseltme

Shoplin

Femtopat
Merhabalar. Yaklaşık 5 sene önce topladığım bilgisayarımı ufak ufak yenilemeye karar verdim (sonunda). Fakat nereden başlayacağım konusunda kararsız kaldım. Genel olarak bir oyun kategorim yok. Şu sıralar PUBG Lite ve WoW gibi oyunlar oynuyorum. PUBG deneyeyim dedim FPS yerlerde resmen.

Şu anki sistem;
ASUS H97M-PLUS anakart.
i5 4690 işlemci.
Kingston HyperX Fury Blue DDR3 1600MHz 2x8 GB RAM.
ASUS STRIX GTX960 ekran kartı.
Samsung SSD.

2K ve 4K oyun deneyimi için en az 3-4 senelik bir süreç var önümde ekonomik olarak, o yüzden çok uç şeyler bakamıyorum şu an. Ekran kartını değiştirirsem sorunumun büyük ölçüde çözüleceği kanaatindeyim. Sağlam olsa bile eski bir ekran kartı almak istemiyorum açıkçası (yazılım güncellemeleri vs.). GTX 1660S'lere baktım fakat işlemcinin buna yetişebileceğinden şüpheliyim. İşlemciyi değiştireyim desem anakartı da değiştirmek lazım sanırım. E, o zaman hadi DDR4 RAM'ler derken anında 6-7 binlik oluyorum. Uzun bir süredir de PC parçası bakıp araştırmadığım için kafam çok karıştı. Yeni tip anakartlar LGA 1150leri destekliyor mu? Önce ekran kartı sonra işlemci en son anakart ve RAM değişikliği mi yapsam acaba gibi milyon tane senaryo ürettim (Evet, delirmek üzereyim çünkü fiyatlar felaket seviyelerde). Fikirlerinizi, önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rutin temizliğini yapmadım kasanın son dönemlerde. Isı seviyelerini de pek kontrol etmedim açıkçası. Belki ondan kaynaklı olabilir. Yaptıktan sonra tekrar deneyeceğim. Fakat gene de artık yükseltmem gerekiyor ufaktan. Herhangi bir önerin var mı hocam? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bence ekran kartın iyi 1050 Ti seviyesinde, tabii sen dersen Ultra'da oynayacağım o zaman 1650S veya daha performanslı olan 1660S. İşlemci olarak ya elindeki anakart RAM ve işlemciyi satıp Ryzen sisteme geçeceksin ya da pahalıya gelir diyorsan 2. elden temiz 4. nesil i7 alacaksın.

Yani low'da oynamak pek kesmez tabi. Kaldı ki farklı oyunları da deneyebilirim bu sayede. Anakart işlemci ve ram konusu düşündüğüm gibi o halde ryzenlerin çok iyi olduğunu biliyorum ama parça parça olur gibi düşünüp intel kitlenmiştim. Haklısın hocam en doğrusu şu an benim için sadece ekran kartı alıp daha sonra işlemci(amd), anakart ve ram'i değiştirmek olacak. Teşekkür ederim
Not: Bu arada belirtmeyi unutmuşum ekran kartım gtx960 2gb. 4gb değil ne yazık ki

İşlemcin için 1650s öneririm. 1660s de darboğaz olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…