H97, i7 4790 vs Z97, i5 4690k

Boot

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Toplayacağım sistem için sizden anakart ve işlemci kombinasyonu için öneri isteyeceğim. Çünkü iki kombinasyon arasında kaldım.
  • MSI Z97 Gaming 5 + i5 4690k
  • MSI H97 Gaming 3 + i7 4790
Sizce hangisini seçmeliyim? (Render işlemi yapmayacağım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Render yapmayı düşünmüyorsan 4690k'nın yeterli olacağını düşünüyorum.

H97 Sistem çok güzel, ekran kartı upgrade yaparak yıllarca kullanabilirsiniz. Mesela i5 4690K'nın E6500 muamelesi gördüğü zamanlarda gelecek, o zaman i7'ler hala iş görür olacak.

H97 Sistem çok güzel, ekran kartı upgrade yaparak yıllarca kullanabilirsiniz. Mesela i5 4690K'nın E6500 muamelesi gördüğü zamanlarda gelecek, o zaman i7'ler hala iş görür olacak.
Yanlış bir karşılaştırma. Ama ben sana bu sefer eskisi gibi sert davranmadan bir abi gibi anlatacağım. 4690k E6500 muamelesi gördüğü zaman i7-4790 da E8600 muamelesi görür senin mantığınla. Bu durumda pek de fazla iş göremez. Burda 4690k ya benzetmen gereken zaten E8600 olmalıydı. İşte o zaman i7-4790 için QX9650 derdik ve tam oldu derdik. Çok uzun süre dayanabilecek i7 işlemciler haswell-e işlemciler aslında. Bunu ilk çıkan i7 extreme işlemcilerin performansından görebiliriz. Düşünün 6 sene önce çıkmış işlemci ama gtx 970'i darboğaz olmadan besliyor. Gelelim arkadaşın sorusuna i7-4790 daha doğru bir tercih olur. Peki oyunlarda 4690 ile arasında pek bir fark yok iken neden 4790? Eğer piyasaya GTA 5 gibi fizik ağrlıklı 5 oyun daha çıksa i5 işlemcilerin kalitesi çok kötü şekilde tartışılmaya başlanırdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her iki videodaki gpu ve cpu kullanım oranlarına dikkat edin. 4690daki darboğaz çok açık görünüyor. GPU kullanımı sürekli %60-80 iken cpu kullanımı %90larda.
4790da ise gpu kullanımı sürekli %99-98.

Tabi bu aynı zamanda i7 işlemci ve gtx 9xx kartları sattırmanın başka bir yolu, başka bir oyunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…