Haberdeki kesit paylaşılabilir mi?

Makaleler
19
Haber Türk kanalında bir tartışma bülteninde komik bir sahne yakaladım ve telefonla çektim. Paylaşmak ve ses ile akım yapmak suç mudır? Kişi dava açabilir mi?

Canlı olarak yayınlanan bir şeyi paylaşmak neden suç olsun ki? Paylaşabilirsin.

Avukat mısınız da bu kadar emin olarak hukuki tavsiye veriyor ve sorumluluğu üstleniyorsunuz?
Bir şeyi canlı olarak paylaşıyorsan daha sonrasında olacak şeyleri kabul ettiğin anlamına geliyor. Ayrıca sadece belli bir kesitini alıp paylaşabilir miyim diye sormuş. Sen de sanırsam Habertürk'ün avukatısın.

HaberTürk'ün internet sitesinde içeriklerin hiçbir şekilde kullanılamayacağı belirtilmiş.

HaberTürk'ün internet sitesinde içeriklerin hiçbir şekilde kullanılamayacağı belirtilmiş.
www.haberturk.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Haberturk Gazetecilik A.Ş.’ye aittir.
İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Dediklerine göre sadece www.haberturk.com internet sitesi için geçerli bu. Canlı program televizyonda yayınlanıyor.

Tüm yayınların kendi internet sitelerinde de yayınladığını düşünüyorum.
Fakat konu sahibi televizyondan kayıt almış. Ayrıca yıllardır haberlerden, programlardan ve bir sürü televizyon programından kesitler alınıp internette paylaşmış ve çok sayıda izlenmiş. Kim dava yemiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…