Steam Habersiz şekilde 14 sayfalık harcama yapıldı

TwistyJead

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
Dün 4.98$ Steam bakiyem vardı. Akşam baktığımda 0.18$ olmuş. Sebebi ise Dota 2'den 5 adet eşya alınmış topluluk pazarından. Kesinlikle Dota 2 vesair oynamıyorum zaten ve bu harcamayı benim yapmadığımdan %100 eminim.
Bugün ise bir harcama geçmişime bakayım dedim, aman aman. Şaka gibi ya. Otomatik envanterinden rastgele (?) eşyalar satıyor.

Tam 14 sayfalık bir harcama geçmişi, bugün içerisinde yapılmış.
Steam'e destek bileti açtım. Cevap şu şekilde:

Çevirisi:

Kesinlikle hesabı bir başkasına vermedim, bugün Steam'de harcama bile yapmadım. Birisi hesabıma girmiş olsa Steam pazarından eşya neden alır ki? Gider kendisine oyun hediye eder en kötü.

Ne yapmam gerekmekte arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:

İtemler sizde ama değil mi?

İtemler sizde ama değil mi?

Hepsini tam kontrol etmedim, gördüğüm kadarıyla genellikle koleksiyon kartları vesair. Ancak şöyle bir durum var:

Dün sabah bakiye 4.98$ idi. Akşamına 0.18$ oldu.
Şimdi ise şu şekilde:

Dün 5 gider, bugün 10 gider. Yarın bir gün karttan vesair çekmesin?

hocam şifreleri değiştirip isterseniz birde pc'yi taratın

Hocam 2 3 hafta önce bende böyle bir durum yaşadım. Hemen şifreleri değiştirip çıkış yapmıştım. Bilgisayarı baştan aşaği tarayarak olay kapanmıştı. Bende de ETS 2'den boyalarımı satarak Dota 2 itemi almıştı.
Ben türkçe yama yaparken oldu yada birkaç siteye giriş yapmıştım. Bunlardan birinde dolayı bu olayı yaşadım diye düşünüyorum.

Aynı durumu 2 hafta önce yaşadım maalesef Steam'in sistemi b*k gibi olduğu için cüzdanındaki paraları unut hatta tam olarak nasıl gerçekleştiğini sana söyleyeyim korsan veya korsan olmayan bir program indirdin ya da bir linke tıkladın muhtemelen birisi sizin kayıtlı gmaillerinize ulaşmış (Steam de dahil)
Amaçları şu düşük değerdeki itemleri 0.03 cent gibi 0.14 cente satışa koyuyorlar daha sonra çalıntı hesabın cüzdanından alıyorlar kısaca hesaptaki doları kendilerine aktarıyorlar ardından hesabın adını değiştiriyorlar böylelikle şikayet etmek için pazar geçmişinde de hesabın adına ulaşamıyoruz.

Muhtemelen sadece Steam değil Discord hesabınızda Bitcoin spam mesajları Instagram hesabınızı da varsa bot için kullanıyorlardır en iyisi tüm Gmail ve hesapların şifresini değiştirmeniz ve PC'ye format atmanız olur.

Merak etmeyin daha ötesine geçemezler örneğin envanterinizi takasla kaçırma gibi çünkü takas geçmişi daha sıkı tutuluyor Steam'de.

Keşke 1 dolar üstü satış yaptığımızda mobil onay istediği gibi satın alım yaptığımızda da isteseler böylelikle bu dolandırıcılığın önüne geçerler ama maalesef.

Hocam geçmiş olsun, umarım şimdilik bir sıkıntı yoktur.
Şifrelerinizi değiştirdikten ve tüm cihazlardan çıkış yaptıktan sonra, bu problem devam etti mi hocam? Çünkü ben böyle yaptım, yapmam gereken başka şey varsa belirtirseniz sevinirim değerli hocam.

Geçmiş olsun hocam, umarım sizin de sıkıntınız bitmiştir ve şuanlık yoktur.

Evet, 2 farklı e-posta hesabımdan rastgele değişik mailler gönderiliyordu diğer kullanıcılara. Şifrelerini değiştirdikten sonra bir sıkıntı olmamıştı diye hatırlıyorum.

Maillerimin ve Steam hesabımın şifresini değiştirdim hocam. PC'ye format atamam, ama virüs taraması yapabilirim. Windows Defender ile hızlı tarama yaptım ve bir tehdit bulamadım. Dilerseniz Kaspersky veya Malwarebytes tam taramasını da yapabilirim indirip.

Evet, keşke dediğiniz gibi olsa hocam; elimizden geleni yapıyoruz en azından.

Geçmiş olsun hesabına sızmışlar hemen şifrenizi değiştirin guard yoksa guard yapın hesabını benim başıma geldi 3-5 tane benim de zamanında oyunum iade edildi kendiliğinden zannettim Çince birisi hesabıma sızmış ondan iade etmiş hepsini ya da Steam destek yazağın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…