Hacettepe maliye okunur mu?

Bankacılık ve Finans alanında ilerlemek istiyorsan zaten bölümün İktisat. Maliyeyi neden istedin anlamadım. Maliye daha çok devlette çalışmak isteyenler için düzenlenmiş bir müfredata sahip hukuk derslerinden dolayı. İktisat, Maliye'den çok daha iyi bana göre. Ben 2. sınıfı bitirdim Hacettepe Maliye'de ve yatay geçiş yapacağım Ankara Üniversitesi İşletme'ye. Sebebi de yeni Rektörle beraber işlerin daha kötü oluşu, elektronik yoklama sistemine geçilmesi, (Artık devamsızlık yapamıyorsun neredeyse) yemekhanenin hijyen koşullarına uymayışı, (geçen ay salatadan salyangoz çıktı itiraf sayfasında var fotoğrafı) hocaların anlamsız kaprisleri, maliye bölümünün başlı başına İİBF'nin en zor bölümü olması, derslerden kalman, aşırı derece yapılan mini sınavlar, bölümün sana bir şeyler katamaması, kampüs ulaşımının berbat oluşu (umarım araban vardır) ve daha yazamadığım bir çok neden sebebiyle yatay geçiş yapıcam.

Bankacılık ve Finans alanında ilerlemek istiyorsan zaten bölümün İktisat. Maliyeyi neden istedin anlamadım. Maliye daha çok devlette çalışmak isteyenler için düzenlenmiş bir müfredata sahip hukuk derslerinden dolayı. İktisat, Maliye'den çok daha iyi bana göre. Ben 2. sınıfı bitirdim Hacettepe Maliye'de ve yatay geçiş yapacağım Ankara Üniversitesi İşletme'ye. Sebebi de yeni Rektörle beraber işlerin daha kötü oluşu, elektronik yoklama sistemine geçilmesi, (Artık devamsızlık yapamıyorsun neredeyse) yemekhanenin hijyen koşullarına uymayışı, (geçen ay salatadan salyangoz çıktı itiraf sayfasında var fotoğrafı) hocaların anlamsız kaprisleri, maliye bölümünün başlı başına İİBF'nin en zor bölümü olması, derslerden kalman, aşırı derece yapılan mini sınavlar, bölümün sana bir şeyler katamaması, kampüs ulaşımının berbat oluşu (umarım araban vardır) ve daha yazamadığım bir çok neden sebebiyle yatay geçiş yapıcam.
Tyt ve sözel kötü geçti benim 30 ayt matla kurtardım biraz olsun. Baktım iktisata muadil olarak maliyeyi buldum ders içerik benzerliğinden dolayı yazmak istiyorum. Vergi, borçlar ve anayasa hukuku haricinde zorunlu hukuk dersi gözükmüyor, bölümde zorlayan senin hoşnut olmadığın hangi dersler var ? mini sınavlar her dersten mi yapılıyor ? bölüm neden bişeyler katmıyor ? Birader çok soru sordum kusura bakma bölüm hakkında adam akıllı bilgi alabileceğim birisi yok o yüzden.

İstatistik 1, İstatistik 2, Makro Ekonomi 1, Makro Ekonomi 2, Genel Muhasebe ve Mikroekonomik Teori en zor dersler. Bir de bunlardan sonra Ekonometri falan var onlar çok daha zor. Yani ben Hacettepe'de okumandansa Ankara Üniversitesini kesinlikle tavsiye ederim. Matematik netlerinin üstüne biraz da diğer derslerden koyup çok daha iyi sıralamalar elde edebilirsin bence. Sınavdan çıkıyorsun kurtuldum diyorsun bir de Maliye'ye yerleşiyorsun, asıl olay ondan sonra başlıyor. Mini sınavlar neredeyse her dersten var evet, her hafta bir sürü sınav yapılıyor. Bölüm de kendini değişen dünyaya adapte edip müfredat güncelleyebilmiş değil, olacağı da gözükmüyor. Dağın tepesindeki üniversitenin bundan farkı yok, sadece üniversitesi Hacettepe o kadar. Yani kararlıysan yapacak bir şey yok ama dediğim gibi hiç tavsiye etmiyorum, seni rahatlatmak için Maliye yaz diyip yalan da söyleyemem. Gerisi sana kalmış, umarım hayırlısı olur senin için.

İstatistik 1, İstatistik 2, Makro Ekonomi 1, Makro Ekonomi 2, Genel Muhasebe ve Mikroekonomik Teori en zor dersler. Bir de bunlardan sonra Ekonometri falan var onlar çok daha zor. Yani ben Hacettepe'de okumandansa Ankara Üniversitesi'ni kesinlikle tavsiye ederim. Matematik netlerinin üstüne biraz da diğer derslerden koyup çok daha iyi sıralamalar elde edebilirsin bence. Sınavdan çıkıyorsun kurtuldum diyorsun bir de Maliye'ye yerleşiyorsun, asıl olay ondan sonra başlıyor. Mini sınavlar neredeyse her dersten var evet, her hafta bir sürü sınav yapılıyor. Bölüm de kendini değişen dünyaya adapte edip müfredat güncelleyebilmiş değil, olacağı da gözükmüyor. Dağın tepesindeki üniversitenin bundan farkı yok, sadece üniversitesi Hacettepe o kadar. Yani kararlıysan yapacak bir şey yok ama dediğim gibi hiç tavsiye etmiyorum, seni rahatlatmak için Maliye yaz deyip yalan da söyleyemem. Gerisi sana kalmış, umarım hayırlısı olur senin için.
Bölümü değişen dünyaya nasıl adapte edilmesi gerekir senin için mesela başka üniversitelerden örnek versen müfredat nasıl değişmeli sence ?
Bölüm içi yatay geçiş imkanı çok mu zor iktisata kontenjan 1 gözüküyor ama hiç bilgin var mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı