Hacettepe Türk Halkbilimi bölümünde ÇAP yapılır mı?

mkataturk

Hectopat
Makaleler
1
Hacettepe Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları istiyordum. 1. sıraya yazmıştım, ne hikmetse gelmedi. 2. sıraya Hacettepe Türk Halkbilimi yazdım ve 2. sıra geldi. Çift ana dal programı sayesinde Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları bölümünün diplomasını da alabiliyorum, sizce tekrar girmeli miyim yoksa ÇAP mı yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sizin beklentiniz ve ders odağınıza bağlı. Ben çap yapardım, herkes kaldıramıyor ama kendinize güveniyorsanız çap deneyin.

ÇAP yapabiliyorsan geçişte yapabiliyorsundur. 2. sınıfta başvurursun ikisine de hangisi olursa artık istediğin bölümü okumuş olursun. 1 seneyi ziyan etmeye gerek yok tekrar sınava hazırlanarak.

ÇAP yapabiliyorsan geçişte yapabiliyorsundur. 2. sınıfta başvurursun ikisine de hangisi olursa artık istediğin bölümü okumuş olursun. 1 seneyi ziyan etmeye gerek yok tekrar sınava hazırlanarak.
Aynı üniversiteden geçiş oluyor mu?

Merhaba @mkataturk. YKS 2024'e Kırık OBP ile girdiğinizi bilmiyordum. Sorunun üzerinden 1 yıl geçmiş olsa da hem Türk Halkbilimi, hem de Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunları Pedagojik Formasyon ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olabiliyor. Pedagojik Formasyon ile bu 2 bölüm aynı yere çıktıkları için ÇAP yapmak büyük bir etki yaratmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…