Hacizde bilgisayarı alırlar mı?

xMestes

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bundan birkaç gün önce 31 bin TL gibi bir rakamdan dolayı ablama haciz emri geldi. Bilgisayar faturası onun üzerine kayıtlı o yüzden endişeliyim biraz araştırdım ama kafalar karışık bir icra memuru kanuna rağmen gelen kişiye bağlı diyor. Lise 3. sınıf öğrencisiyim ve alanım yazılım bundan dolayı bana çok gerekli ayrıca vaktimin çoğunu bilgisayarda geçiriyorum. Eski bir bilgisayarım var yenisi yerine onu koysam olur mu ya da saklamalı mıyım bilmiyorum ne zaman gelecekleri de belli değil yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarın fiyatı güncel olarak 22 bin lira civarında ve 2 sene önce alındı.

yazılım okuyosa buyuk ıhtımal almazlar ama asla 0 degıl saklamanı onermem saklama bence arkadasına veya bı tanıdıgına klavye mause monıtorle bırlıkte ver yada anakarta gıden guc kablosunu cıkar bozuk bılgısayar de yıne buyuk ıhtımal anlamazlar ama monıtoru mause u klavyeyı falan goturebılırler bı tanıdıgına ver bıkaç haftalıgına

Saklamalı bence devlet memurlarının çoğu Allah'sız ne vicdan var ne başka bir şey. Anladıkları dilden konuşmak lazım ya saklayacaksın ya da sorun çıkaracaksın öldürseler de vermeyeceksin. Bilgisayar demek benim için namus demek asla vermem ben başkaları için bilemem.

Hocam eve haciz dönemi bitti artık. Son kanun değişiklikleri ile prosedürel manada epey zorlaştı. Ayrıca eve fiili haciz için memur gelse dahi, ki 31 bin TL için geleceğini sanmıyorum, ortak alan kullanımına tahsis edilen eşyaları haczedemiyorlar. Bilgisayar her ne kadar ablanızın olsa dahi tüm aile bireylerinizin kullanabileceği bir eşyadır. Fiili hacze konu olmaz.

Kişisel bir eşyayı haciz olsa dahi almak bir suçtur. Kesinlikle alamazlar. Şikayetçi olabilirsin veya bankanız sizi korkutmak için söylemiş hukukta yeni düzenlemeler oldu. Attığım Shorts videosunu izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Devlet" memuru çünkü onlar adamın ne suçu var. Hepsi emir kulu yap denileni yapıyorlar onlar da ekmeğinin peşinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…