Hack için işletim sistemi önerisi

Blackarch ve parrot iş duymadım hiç güvenli midir?
Evet güvenilirdir. Ayrıca konudan bağımsız olarak soruyorum. Bende bu işlerle uğraşıyorum. Kaynak olarak Turkcell geleceği yazanlardaki ücretsiz eğirimi bitirdim. Şimdi de Udemy deki Atıl samancıoğlu nun ileri seviye kursunu alıyorum. Sizinde yararlandığınız kaynakları yazabilir misiniz?

BlackArch ve Parrot OS hiç duymadım. Güvenli midir?

Güvenilir hocam, Kali de parrot ta sadece hacktool icerdikleri için bu katogoride.
Sizin veriniz calmak için ek bir dosya bulundurmuyor.
Ayrıyeten baz olarak Debian kullanılıyor.

Beyazlar ayri dagitim, siyahlar ayri dagitim kullanmiyor kardesim. Ikisinin de bilgi ve becerileri aynidir zaten, dolayisiyla onlar tek bir alanda birlesir; pentesting. Pentesting araclarini iceren dagitimlari kullanabilirler.

1 yildir bu alanla ilgileniyorsan butun dagitimlarin bu isler icin uygun oldugunu bilmen gerekiyordu.
Pentesting amacli gelistirilen dagitimlari da kullanabilirsin ancak bu araclarin nasil kuruldugunu/yapilandirildigini da bilmen gerekiyor. O yuzden pek tavsiye etmiyorum o dagitimlari.

Bu alanda yabancilik cekmeyecegin diger o.s. macOS olur. Yine genel Unix komutlarini Terminal uzerinde kullanabilirsin ve Nmap gibi araclari da kurabilirsin.

Kanka beyazlar ayrı siyahlar ayrı dağıtım kullanmıyor diye bir iddiam yok zaten benim. Arkadaşın etik mi yoksa illegal bir şekilde mı yaptığını sordum, eğer illegal bir şekilde yapıyorsa forum kuralları gereği destek vermeyecektim.

Parrot OS anonimlik arayanlar için genellikle. Linux'tan çok farkı yok aynı Tool'lar bunda da var Hackintosh olabilir belki. Ya da Arch Linux.

Isletim sistemi onerisi istemis, bu durumda etik veya illegal konularin onemi ve geregi yok.

Ayrica herhangi bir pentesting aracinda karsilasilan hata icin de konu acilabilir ve cevaplanabilir. Illegal bir islem yapmasi halinde sorumluluk sizde degildir cunku arac icerisindeki hatayi cozumluyorsunuz, illegal bir islem yapmak icin itelemiyorsunuz.

Ethical hacker olmak icin bile bu isin en basinda zaten sizma testleri yapmaniz gerekiyor ogrenmek icin, sizma testleri de pek legal icerikler vadetmiyor.

Sanırım söylemek istediğimi tam olarak anlatamadım ama neyse iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…