Hacker olma merakı ve mahvolan hayat

recep güler

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bu benim hikayem bu hikayeyi sabırla okursanız başınıza gelebilcek şeyleri engeliyebilirsiniz. Ben 12-13 yaşlarımdayken ilk bilgisayarımı aldığımda çok sevinçliydim. O zamanlar bilgisayar hakında 0 bilgim vardı ve hiçbir şey bilmiyordum. Bilgisayarı ilk bozmam 12 yaşımdayken format denen şeyden bi haberdim ve bilgisayarı nasıl oldusya bozmayı başardım. Götürdük ve 20 TL format atırmıştık eve geldiğimde bi sıkıntı vardı. O da formatın yanlış atılmış ya da bi sorun olduydu. O kadar gıcık bi sorunduki klavyede yazı yazmak istediğimde birden dınk diye bi sesle klavyenin donması oyunlara girdiğimde sürekli kendiliğinden çıkması gıcık olmuştum ve inernete sorunlara bakıyordum. Sayfalarca progamlar yükledim sitelere girdim ve bilgisayar virüs yuvası olmuştu ve artık ilk formatımı kendim atacaktım bilgisayardan çıkan windows CD koydum ve yükledim. İlk formatımı attım ama sıkıntı vardı inernet ayarlarım sıfırlanmıştı ve inernete giremiyordum bilgisayarcıyı çağırdık ve 30 TL vermiştik sonra hacker merak sarmıştım. İlk işim CMD ping atmayı öğrenmekti gidip dandik sitelere falan değilde bildiğin böyle sistemi oturmuş sitelere saldırı yapmaya kalktım ve sadece %1 zarar verdim. Onun da zarar olduğunu sanmıyorum. Sonra daha merakım bitmedi başkalarının bilgisayarına sızma progamlarını araştırdım. Darkcometratı adı sanırım o progamı kurdum tabiki kendiside bir vürüs olduğu için kendi bilgisayarımıda riske atım bu bana ders olcaktı darkcomet rat kurdum bir dosya oluşturdum ama özelikle o dosyayı açmayın diyen şeyi sanki bilerek yaparmış gibi açtım ve olanlar oldu. Birisi bilgisayarıma girmişti ilk korkum başlamıştı kendisine hacker diyordu. Değildi tabikide sadece benim salak kafam sayesinde girmişti. Sonra bilgisayara tekrar format atım kurtuldum bu sefer inernet kablosunu çıkartıp öyle kurdum tekrar açıp inernet kablosunu takınca girdim.

Ama hala akılanmamıştım sonra ip gizleme gibi şeyler öğrenemye çalışıyordum. Bilgisayarım izleniyor mu diye araştırmalar yapıyordum yine toolbarlar virüsler her şey bulaştı. Sonradan öğrendimki dünyanın en kral ip gizleme progamını kulanın yine bulunursunuz arkadaşlar internet tehlikeli bir yer aslında sokakta evde okulda iş yerinde başınıza gelebilcek şeylerden daha fazla şey gelebilir. Sonra 14-15 yaşlarıma geldim biraz daha bilinçlenmeye başladım ve artık bilgisayarı biraz çözmeye başladım. Hacker olma merakı suya düştü. Siz olun bilgisayar için hayatınızı maffetmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anlattiklariniz ne hack ne ona benzer bir sey. DarkComet cok cok eski ve basarisiz bir truva atiydi. Zaten kendiniz sifirdan yazmadiktan sonra hicbir truva ati veya solucan bir ise yaramaz. Internette herkes gibi guvenlik sirketleri de rastgeliyor onlara ve onlemlerini aliyorlar Sizinki o cocukluk meraki. Herkesin basindan gecmistir boyle seyler. Cok takmamak lazim Detayli bir yazilim ve guvenlik bilgisi ve deneyimi olmayan insan hacker olamaz zaten. Eger cok merakliysaniz detayli arastirmalar yaparak kendinizi gelistirin ve guvenlik uzmani olun. White hacker denen kisilerden olabilirsiniz

Daha bilgisayarın ne olduğunu ve tam anlamıyla nasıl kullandığını bilmeden birilerini hacklemeye çalışmışsın. Bunu tabi çocuk olmandan ve hevesli olmandan kaynaklı. Merakı olan programlama öğrenmen gerektiğini bilmen lazım.

Hikayede eksik bir şeyler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…