Hackerlar Hangi Programlama dilleri biliyorlar?

koxa

Hectopat
Yer
İstanbul
Hackerlar programlamada ki bütün programlama dillerini mi biliyor yoksa bir kaç dil mi ?

Neredeyse hepsini bilmeleri gerek . Fakat bazı "şapşallar" kendilerini hacker diye göstermek için "copy/paste" dediğimiz olayı kullanır . Yani bu adamların bütün dilleri bilmesi gereklidir .

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini biliyorlar. Çünkü değişik kodlamalar var. Siyah ve beyaz şapkalılar, her sisteme girebilirler. Buda demek oluyor ki tüm dilleri biliyorlar. Hafiften bu işlere başlayabilirsin. THT forumunda kendini geliştirebilirsin.

Bende 4-5 senedir, bu işlerle uğraşıyorum. Dilleri öğrenmek gerçekten de zor. Bir ton açık türü var. Boş vaktin varsa uğraş.

Aynen Recep bey'e katılıyorum. Advanced c++ hakim oldukları için, ihtiyacı olan diğer programlama dilini öğrenmesi uzun bir zaman almıyor. Buna ek olarak, veri yapılarına ve programlama algoritmalarına (Akış diyagramlarını kastetmiyorum ) , Kriptoloji , Yazılım mimarisine oldukça hakimler. Kullandığımız bir çok önemli yazılımların %99'u belli bir desing pattern sahiptir. Neden derseniz hayal edin, ünlü bir yazılım şirketinin sahibisiniz ve bir çok yazılım elemanı ile programınızı geliştiriyorsunuz. Ola ki mühendisiniz işi biraktı , yerine gelen ne yapacak ? bu gibi durumlar ve daha bir çok geçerli sebep için desing pattern kullanıyoruz. Bu demek değil ki, aynı desing patterni kullanan her programın aynı şekilde açığı olacağı . Burada devreye kriptoloji ve network girer. Mesela bir zamanlar benimde uğraştığım, interaktif bankcalık işlemleri . İnternet hırsızları , ~%90 keylogger ve secreenlogger ile kullanıcıların sabit anahtarlarını çalarak bankayı hacklemiştir. Ancak yeni bir kriptoloji ile sorunu çözmüştürler. Buda Eskisi gibi kullanıcıya sistemem yöneticisi tarafından bir ID ve statik bir anahtar verilir. Ancak kullanıcı sisteme giriş yaptığında , sistem kullanıcının kişisel telefonuna dinamik bir anahtar gönderir. Dinamik anahtar dogrulamasıda gerçekleşirse , kullanıcı sistemi kullanabilir. Yada, belirli defa yanlış girirse riskli kullanıcı sınıfa düşer ve yetkili tarfından onanıncaya kadar ID pasif kılınır. Bugün bir çogumuzda mobil applications kullanıyoruz bankacılıkta. Ya ben bilgisayara değilde, telefona secreenlogger ve keylogger yerleştirsem, bu sefer hem dinamik hemde statik anahtara sahip olmazmıyım ? İşte yazılımlarda olaylar bu kadar basit. Önemli olan tarafını seçmek, ya hırsızlığı seçersin hacker(Bu arada 1000 yada 2000 kod üzerinde yazabilene hacker denilir aslında. ) derler. Yada yararlı bir iş yapmak adına bulduğun açığı kapatmaya çalısırsın.

Bütün dilleri bilmeleri mümkün değil. En azından hepsini iyi derecede bilemezler. (Üstün zeka değillerse )
Bildikleri dillerin yanı sıra gündelik olayları takip etmeliler. Her update yeni açıklar barındırır. Bir süre iş yapmayan hacker pas tutar.

Size Gore qeydiyyatdan gecdim ya bu ne sohbet nereye giriyon bir hacker tum dilleri bilmeli .Bune yaaa Bu kadarda dusuncesiz olmayin hic bir hacke rtum dilleri bilemez .Kendinizden Amerika keshf etmeyin.Yok bir tum dilleri bilimeli soylemeyin.Hic bir hacker Bilgaytsin kendisi bile Tum billeri bilmiyor.Arkadas Hacker kendide lazimi dilleri bilmlei kurdugu yonde olan dilleri bilmeli..Bu kadar geri zekal i gibi dusunmeyin .Ben bu tartismama gore vakitim gitddi Sizlere gore.Nereye bakiyon Hangi Siteye goz gezdiriyon hacker tum dilleri bilmeli diye bir kendilerinden FEZA kuruyorlar.Dil bilmeyen biri bile hacker etdiklerin 2 kat irelisin ede biler.Boyle kendinizden kurub yazmayin.Simdi olanlar insanalr hacker olmaga onnem gosteriyor.Ve 24 saatin 2 saat bilgisayar onunde gecirienler kendilerine hacker oyluyor.24 saati oyunla oynuyan biri bile kendisine hacker saniyor.Bu 24 saat blgisayar onunde olmak hackerlik diyil.24 saat bilgisayar onunde oturarak programlama ile meksul olaraq o programin faydasin goren ve 24 saati bilgisayar onunde geri zekali gibi bilgisyar bakmak bir hackerlik diyil.Tam bir geri zeklidir.Ve kendiini hacker soylerler.Baskasinin programin kullanarak kendiis hacker sananlar siz hacker yok bilgsayar copy ustasisiz yada program indirme ustasi.Arkadas bir hacker windows yalniz kendine lazim olanda kullalnir.En az 2 sistem ile meskul olmaq ve her birinden belirli seviyyede meskul olmak lazimdir.Birde hangi sayfaya boyle bir seyer gorursem.Benden Gunah gitdi -_-

Dosya Ekleri

• 10001397_942112529132309_583782344945232834_n.jpg
    15 KB · Görüntüleme: 584
Adli olarak sonuçlanmış hacker hikayelerinde; telefonda doğal konuşabilen, ikna yeteneği güçlü ve sosyal mühendislik zekalarıyla bilgiye kolayca erişebilen ve yazılıma gerek olmadan işlerini gören ilizyonist adamlar olduklarını görüyoruz. Efsaneler ise sonsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…