Hackerlar kendi hesabımla kendi mailime tehdit mesajı attılar

Yüzdeyüzata

Hectopat
Mail hesabıma kendim mail göndermişim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gönderen kısmında sizin mailiniz yazsa bile aslında gönderen farklı olabiliyor. Endişelenecek bir durum yok.
Bu şekilde mail atmak için birkaç site vardı lakin adlarını unuttum.
Bu siteler üzerinden gönderici mail adresini belirleyip bu şekilde mail atabiliyordunuz.
Ekstra bir işlem ile asıl maili kim gönderiyor diye kontrol edebiliyorduk.

Bu dediklerimi hatırlayan varsa onlarda yazsın.

Google hesabımı yönet kısmından kendine ait olmayan cihazları çıkart. Şifreleri vs değiştir. Mailde ne yazıyordu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burdaki mailin aynısı geldi

Google hesabımı yönet kısmından kendine ait olmayan cihazları çıkart. Şifreleri vs değiştir. Mailde ne yazıyordu?
Hepsini yaptım allias ta oluşturdum bir sürü kez dünyanın farklı yerlerinden zorlamışlar ama girememişler

Merhabalar. Geçenlerde benim gereksiz/spam kutuma da buna benzer bir mail düşmüştü. Phishing (kimlik avı) yapıyorlar. Gelen mail'i açmadan, üzerine mouse imlecini getirip "sağ tık yapıp > ileti kaynağını göster" derseniz, mail'in sizin hesabınız tarafından gönderilmediğini rahatlıkla görebileceğiniz ileti kaynağı kısmını açarsınız. Açılan pencereye, Ctrl+F ile "SID" yazarak aratırsanız gönderen kişinin mail adresini görebilirsiniz. Eğer o kısımda "FAIL" ibaresi yer alıyorsa (yani mail adresi tool yardımıyla gizlenmişse) bile, gönderenin IP adresi mutlaka görünür halde olacaktır. Keza gönderilmiş öğeler kısmından da mesajın sizin hesabınız tarafından gönderilip gönderilmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…