Öncelikle buna hacking denmemeli. Etik hacker olmak bile denmemeli bunun adı siber güvenliktir, dallarıdır. Eğer dediğin alanlarda uzmanlaşmak istiyorsan Tryhackme'ye kesinlikle kayıt ol ve uğraş Cloudflare tabanlarını da iyi bilmen gerekiyor en büyük sağlayıcılardan biri ki benim gözümde öyle zaten. Açıkçası bir yerde biz yazılım alanında çalışanlar olarak (hacking-hacker-Monster laptop-Excalibur laptop) falan gördüğümüzde gülüyoruz ve deliler gibi dalga geçiyoruz maalesef
Tryhackme'ye girmek zorundasın zaten bu alanlarda gelişmek istiyorsan bunun başka bir yolu henüz staj yoksa eğer yok. Türk Telekom'un siber güvenlik Bootcamp'ine katılmanıda da tavsiye etmek ile birlikte cumhurbaşkanlığı ofisinin yapmış olduğu 275 kişi alımlı bootcampine de detaylıca bir bak. Olmaz olmaz deme ben geçen yıl büyük bir bireysel şirkette çalışırken şu son 7.5 aydır Mercedes'te çalışıyorum backend tarafında siber kısmını biliyor muyum biliyorum fakat network pek sevmediğim ve aynı şeyleri yapıp durduğumuz için başımı biraz ağrıtıyor.