Hacking Interface - Hamza Elbahadır (ÖZET)

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Yazar "Bilişimin yeraltı dünyasından. Merak ediyor musun?" başlığı ile sesleniyor kitabın ön yüzünde.
Ve evet çoğumuzun bu alanı seçmesindeki sebep de gerçekten bu : Merak. Normal bir insandan en az 2 kat meraklı, en az 2 kat fazla araştıran bir yapımız var.

Kitaba gelecek olursak giriş bölümlerinde bilgisayarın temel taşlarından bahsediliyor. Bilişimin temellerini atan insanlardan ve beyninde bir çakmak çakıp Dünya'yı değiştiren insanlardan bahsediliyor.
Hacker'lar ilk ne zaman meydana çıktı, amaçları neydi? Hacker nedir, Hacking nedir? Bunca insanın derdi ne de bir yerlere sızmaya çalışıyorlar? Bu işin cezası nedir?

Bir hevesle alıp hacker olacağını sanmasın hiçbir arkadaşımız. Sen şuan DNS nedir, hangi mantıkla çalışır dediğimde adam akıllı cevap veremiyorsan zaten bu işlerde -5. basamakta bile değilsindir demektir.
Amacınızı bilin, buna göre alın kitabı, hiçbir kitap 3 günde kimseyi hacker yapmaz zaten.
Bir sistem tek bir programlama dili üzerine kurulu değildir, onlarca farklı değil, onlarca ufak ayrıntı vardır.
Hacker dediğimiz insanlar programlama dillerine profesyonel anlamda hakim, işletim ve ağ sistemleri hakkında geniş bilgi birikimine sahip, bu sistemlerin açıkları hakkında veriye sahip iyi veya kötü niyetli kişilere verilen isimdir.

Kitap hiçbir şekilde bir saldırı yapmanıza yetecek argümanı sunmuyor size, sadece detaylı ancak kuş bakışı anlatıyor bir saldırı öncesi bilgi toplama aşama - saldırıyı gerçekleştirme - saldırı sonrası gizlilik amaçlı temizlik aşamalarını.

Kişisel sistemlerden öte geniş çaplı, şirket bazlı sunuculara saldırılar üzerinden bir anlatım var.
"Sınıf arkadaşım Özge'nin Facebook hesabını nasıl çalarım?" sorusunun cevabı yok, amaç buysa almayın, okumayın.

Ben kitabı güvenlik önlemleri nedeniyle satın aldım ve işime yarayacak bilgiler kesinlikle oldukça fazla sayıdaydı. Kişisel gelişim kitaplarının yersiz vaatleri yerine gerçekler ile yüzleşin derim.

Ve rica ediyorum şu kitabı başkalarının gözüne lütfen sokmayın. Gerçekten yanlış bir harekettir.
Ufaktan 1-2 numara biliyor olsanız bile kimse ile paylaşmayın bu bilgileri, insanlar kendi menfaatleri için sürekli sizin yanınıza gelip yardım dileneceklerdir.
Sizler kendinizi bir kızın Facebook konuşmalarını karıştırmak için geliştirmemelisiniz. Aksine ben gibi uyarın arkadaşlarınızı. Halen daha kullanıcı adı ile neredeyse aynı şifreyi kullanan insanlar var.

Kendisine gönderilen her linki açan, hangi IP adresi ile iletişim kurduğundan habersiz bilgilerini yazan, kişisel hesaplarına her ortamda giriş yapan, E-mail ve şifre güvenliğine gram dikkat etmeyen, korsan oyun indireceğim diye sistemine 80 tane virüs sokan, arka planda çalışan uygulamalardan habersiz, teknolojiyi yalnızca Facebook ve Twitter'dan ibaret sanan, tüm özel bilgilerini sosyal medya hesaplarının veri tabanında tutan, her inen dosyaya tıklayan, ve ama en acısı da tüm bunları yapıp antivirüs programı ile korunduğunu sanan binlerce insan var.

Bu insanların özeline ulaşmak bizim gibi insanların belki 1 gününü bile almaz. Ancak sizler bu tür kitapları kötülüğe hizmet etmek için almayın, kendinizi korumak için alın.
Sen hiç mi kötülüğe hizmet etmedin diyebilirsiniz :) Dediğim gibi merak bazen yanlış yollara düşürebiliyor insanı ancak bunun bir suç olduğunun bilincinde olmalısınız. İnsanların oyun hesaplarını çalmak ile özel hayatlarına burnunuzu sokmak çok farklı suçlardır. İnsanların özeline lütfen burnunuzu sokmayınız.

Sadece güncel bir işletim sistemi, güncel sürücüler ve güncel bir antivirüs sistemi kullanmanın yanı sıra neye tıkladığımıza, tarayıcıda hangi IP adresi ile iletişim kurduğumuza, hangi linke tıkladığımıza, neyi indirdiğimize veya neyi çalıştırdığımıza, bilgisayara takılan aygıtlara dikkat ettiğimiz taktirde bile büyük oranda korunacaksınızdır.

Son olarak lütfen özel bilgilerinizi sosyal medya hesaplarında tutmayın, silin. Başkalarına açık olmayan fotoğraflarınız hesabınızda gizli olarak tutulmasın, kaldırın gerekirse.

Kitabı okursanız eski sorumsuz davranışlarınıza devam etmeyeceksinizdir zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı