Hackintosh 10.11.6 "missing Bluetooth controller transport" hatası

karakarga70

Kilopat
Daha fazla  
Bu sitede daha önce yapılmış olan PC'ye Mac OS X Mavericks Kurulumu - Technopat adresinde kendi kullanmakta olduğum Asus Rampage IV Extreme anakartın aynısı ile kurulum yapmış olan Recep Baltaş arkadaşımıza sorunumu öncelikle yöneltmek istiyorum. (Umarım aynı sisteme şu an da sahiptir!)

OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı

Adresinde oluşturulmuş olan raw kurulum imajı ile USB ile kurulum yapmaya başladıktan sonra, "missing bluetooth controller transport" hatası aldıktan sonra sistem dur logosu ile çakılıyor!

BIOS üzerinde uyulması gereken ayarları yaptım. Hatta bluetooth controller ayarını dahi disable olarak ayarladım. Sonuç alamıyorum.

Yardım lütfen....

Kullandığım Sistem'in Detaylerı:
Asus Rampage Extreme IV anakart, Intel Xeon E5-2695 v2 işlemci, 32GB Ram, Rocket Raid 2720'ye Raid 0 ile bağlı 3 adet Corsair GS 128 SSD, orjinal nVidia GTX 770 ekran kartı üzerinde 2GB hafıza, DVI ile Samsung SyncMaster P2370HD monitör'e bağlı. Logitec K400r klayve + trackpad, ve kablolu usb inca optik mouse. Gerekli olmayan Samsung SH-B123L Combo Blueray sürücü.

Parametre olarak ön tanımlı: -v dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootless=0

şeklinde bat dosyası eklenmiş! Buna yukarıda GraphicsEnabler=No eklemem konusunda tavsiye aldım.

Bu ayarı deniyeğim, fakat o zaman ayrı bir onboard ekran kartına sahip olmadığım için ekranı görebilir miyim?

Ekran kartı'nı söküp birde el altında eskiden kalma Powercolor ATI HD6850 1gb ve Palit nVidia 8200GS 512MB ekran kartlarını da denedim, sonuç aynı!

Bios ayarlarında AHCI var, Raid 0, ayrı PCI-X slot'a takılı x8 yuvasında çalışan Rocket Raid 2720 kontrol kartı ile. Bu kart'ı apple direk olarak tanıyor. (Deniliyor!)

Elimdeki raw imaj dosyası Clover ile yapılmış. Bu durumda Inject Intel / NVIDIA= True / False komutunu girmem gerekecek anlaşılan.

Dosya içindeki __MACOSX ve VoodooTSCSync.kext klasörlerinden yapı itibarı ile VoodooTSCSync.kext klasör'ünü ekledim. __MACOSX klasörü diğer dosyaların yapısına göre yabancı gözüküyor.

USB / EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde:

FakeSMC.kext
HWInfo.kext
NullCPUPowerManagement.kext
USBInjectAll.kext
VoodooPS2Controller.kext

dosyaları bulunuyor. Artık

VoodooTSCSync.kext

dosyası da var....

Yanlız daha önce de dediğim gibi, x79 chipset'te bütünleşik Intel ekran kartı yok. Anladığım kadarı ile Inject Intel / NVIDIA= True / False girersem, nVidia'yı disable, Intel'i ise enable yapacak. Ama yok!

GTX 970 ekran kartını sadece kurulumdan sonra tanıtabilirsin. Buda NVIDIA Web Driver ile mümkün. Dolayısıyla config dosyasındaki nv_disable=1 komutu doğru bir komut. Kurulumda AHCI olması önemli. Kurulundan sonra RAID Aktif edersin.

Söylediklerinizi yaptım montezuma, olmuyor!

x79 chipset ile çalıştırabilen yok mu?

Aşağıdaki dosyalar ile dene. Klasör içinde kext, config ve ssdt dosyaları var. Bunları nasıl kullanacağın "Read ME" içerisinde yazıyor. Ancak bu rehber kurulum sonrası olduğu için ben sana klasör içinde sana gereken dosyalar hangisi ise bunları koyman gereken yerleri yazayım.
  • SSDT = USB / EFI / CLOVER / ACPI / Patched
  • Kext= USB / EFI / CLOVER / Kexts / Others
  • Config= USB / EFI / CLOVER
Dropbox - Files (1).rar

Dosya'yı indirdim, yarın öğleden sonra deneyeceğim, şu an uykum geldi, kafam uygun değil.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim montezuma....

Section 1:
Step 1
1. Go to Files/Step 1 on the DMG.
2. Open the Clover Folder.
3. Copy the Clover config.plist. --> Bu dosya nereye kopyalanacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…