Muazzeb
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- Gskill FlareX 8x2 3200Mhz
- SSD veya HDD modeli
- Crucial BX500 480GB
- Ekran kartı
- Gigabyte RX5700 XT Aorus
- Anakart
- Gigabyte B450M H
- İşlemci
- Amd Ryzen 5 3600X
Birkaç gündür moderatörlerimizden @Kleyn ile iletişim halindeydik EFI klasörü için fakat konuya baştan başlamak gerekirse bilgisayar için gerekli olan flash diski hazırladıktan sonra BIOS'a girdim. BIOS'ta gerekli olan işlemleri yaptıktan sonra kaydettim ve çıktım. Daha sonra F12 tuşu ve @Kleyn'in hazırlamış olduğu EFI ile OpenCore boot kısmına girdim. İlk gariplik burada başladı; OpenCore boot menüsünde fare çalışmıyordu ben de klavye ile "install macOS..." kısmına tıkladım ve PC bir anda Windows'u boot etti. Bir daha denedim bu sefer 'hata 1' diye anladırdığım hata ile karşılaştım, görseller kısmında görüntü mevcut. Akabinde EFI klasöründe bir arıza olabileceğini düşünerek değişik EFI dosyalarını denedim. Sosyal'den bulduğum bir EFI'de OpenCore yoktu yazı şeklinde yukarı sol kısımda Windows boot, install macOS yazıyordu, bende fark olmaz dedim ve install dedikten sonra Apple logosu geldi ve bu sefer de bir yere kadar ilerledi ve dondu. 10 dakika kadar bekledim fakat milim oynamadığı için PC'ye reset atıp Windows'a girdim. Daha sonra başka bir EFI klasörü buldum ve 'hata 1'e benzer yazı silsilesi ile karşılaştım. Yine bekledim bir şey olmayınca yine reset artık daha fazla zorlamadan sizden yardım almam gerektiği kararını verdim. Bana göre problemin üç kaynağı var; 1- içinde halihazırda bir Windows kurulu olan SSD diskime kurmaya çalışmam, 2-EFI klasörü, 3- BIOS ayarlarını doğru yapamamam. 3.ihtimal en düşük olanı çünkü anakartıma Monterey olmasa da macOS kuran yabancı YouTube kanalından alıntılayarak ayar yaptım. Şimdiden yardımlarınız için müteşekkir olduğumu iletirim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: