Hackintosh EFI sadeleştirme

RAM
16 GB DDR4
SSD veya HDD modeli
PLEXTOR PX-128S3G + WDC WD10SPZX-22Z10T0 HDD
Ekran kartı
Intel® HD Graphics 630
İşlemci
i7 7700HQ
Merhabalar, 6 ay öncesinden oluşturduğum ve şimdi oluşturduğum 2 tane EFI dosyam var. Hangi kextlerin gerekli olup olmadığını bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

6 ay önceki EFI:
1641037100661.png

Şu anki EFI:
1641037125909.png

Wi-Fi sürücüsü: Intel® Dual Band Wireless-AC 8265
Ve laptopu sürekli şarjda kullanan birisiyim, olmayan kextler bataryaya zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
telemetrap.kext ve CtlnaAHCIPort.kext gereksiz. Smc pluginlerini ve özellikle batarya kextini ekle. Ayrıca ECEnabler.kext de ekle.

Direkt eklesem oluyor mu yoksa EFI'de düzenleme yapmam lazım mı?
telemetrap.kext ve CtlnaAHCIPort.kext gereksiz.

Bu kextler olmadan kurulum ekranına giremiyorum hocam kaldıramam.
Direkt eklesem oluyor mu EFI'de düzenleme yapmam lazım mı?

Bu kextler olmadan kurulum ekranına giremiyorum hocam kaldıramam.

Ekle dediğiniz kextlerin güncel halini bulamadım bu halini yüklesem sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bulamadın? VirtualSMC GitHub yazdığında çıkan ilk site üzerinden son sürüm RELEASE'ini indirebilirsin. O kextler olmadan kurulum ekranına giremiyorsan config yapın sorunlu. Telemetrap.kext'i, uyumsuz veya SSE sorunu olan işlemciyi emüle etmek için. İşlemcin güncel ve uyumlu. CtlnaAHCIPort ise kurulumda SATA disk görmek için ki sen kurulum ekranına girememekten bahsediyorsun. Direkt ekle sonrasında config.plist'e de işle.

Nasıl bulamadın? Virtualsmc GitHub yazdığında çıkan ilk site üzerinden son sürüm Release'ini indirebilirsin. O kextler olmadan kurulum ekranına giremiyorsan Config yapın sorunlu. Telemetrap.kext'i, uyumsuz veya SSE sorunu olan işlemciyi emüle etmek için. İşlemcin güncel ve uyumlu. Ctlnaahcıport ise kurulumda SATA disk görmek için ki sen kurulum ekranına girememekten bahsediyorsun. Direkt ekle sonrasında config.plist'e de işle.

Dosyayı indirdim hocam. İçindeki her şeyi atayım mı yoksa sadece kextleri atsam yeter mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı